Çarşamba, Temmuz 26, 2006

Umursamak

Gunlerdir Lubnan’dan tahliye edilen baska ulke vatandaslarini izliyoruz. Ne diyorlar: Cehennemden kactik! Peki ya memleketlerinde olan Lubnanlilar? Onlarin hali? Gunlerdir ac, susuz, elektriksiz… Israil Basbakani aciklama yapmis: Olen dort Birlesmis Milletler calisani icin uzgunuz. Peki ya simdiye kadar olen Lubnanlilar? Onlar icin bir aciklamada bulunmadin. Bir ha s..tir git demek istiyorum musadenizle…

Amerikan medyasini takip edemiyorum bu aralar, iyice midemi bulandiriyor. Ama buradaki havada hicbir degisiklik olmadigini soyleyebilirim. Irak’ta bir gunde onlarca kisi gene bombalamada olmus, simdi de Lubnanlilara sira gelmis diye dusunmuyorlar. Insanlarin en buyuk dertleri artan benzin fiyatlari yuzunden arabalariyla tatile cikamamak, cocugunu soccer practice’den aldiktan sonra dev SUVsiyle bir de mall’a gidememek. Dunyanin en iyi kosullu maaslariyla en ucuz benzinini kullaniyorlar, gene de sikayet ediyorlar. Bu sabah itibariyle normal benzinin (87 oktan) galon fiyati $3.09’du (1 galon = 3.89 litre). Ben ulkemin gelecegi icin kendi hayat suremde kaygi duyuyorum, onlar torunlarinin torunlarinin da ucuz benzin kullanabilmesi icin dunyanin altinin ustune getirilmesine ragmen umursamiyorlar. Ondan sonra ayni 11Eylul sonrasinda oldugu gibi: We don’t know why they hate us so much. Su durumda bana da ikinci bi ha s..ktir demek dusuyor!!!

Ne zamanki burada da Vietnam savasinda oldugu gibi zorunlu olarak askere alim baslar, siradan vatandasin da cocuklari cepheye gider, iste o zaman umursamaya baslarlar. Yoksa fakir ailelerin cocuklari kendilerine bir gelecek kurmak icin askere yazilmis, sonra da gitmis savasta can vermis, bir taraflarinda bile degil. S..kleri ta.aklarina denk trampet caliyorlar. Moronlar icin duzenlenmis “Memur bey, kedimi agactan indirir misiniz” turunden lokal haberler izleyerek, moron baskanlarinin guvenlik soylemlerine, soven televizyon kanallarinin devletin isbirligiyle cigirtkanligini yaptigi sari/turuncu/kirmizi seviyeli guvenlik masallarini ciddiye alarak ve havaalanindaki kontrollerde koyun gibi on saflarda ayakkabilarini cikarmak icin bekleyip, her sey guvenligimiz icin diyerek kendilerince umursuyorlar iste.

5 yorum:

ycurl dedi ki...

Musaadeye gerek yok cunku ben de ha s..tir demek istiyorum.

Donna Quijote dedi ki...

bi tane de benden.

fethiye dedi ki...

amerikan medyasi, kendine konu buldu diye sevinc icinde sekerim. canli savas yayini yapiyorlar ya, daha ne isterler.

simdi yesilerikcigim bu lubnan meselesi beni bi yoruyor ki bugunlerde, aklin durur. hem israil hem de lubnan asillilarla calisiyorum, arkadaslarim var. her ne kadar tarafsiz bakmaya calissam da gozun kor degilse ne *oklar yendigini gormemek mumkun degil, biliyorsun. gecen gun lubnanliya sordum ama "ailen iyi mi, ulkede kalacaklar mi" diye, o da "beyrut'un hristiyan bolumunde yasiyorlar, birsey olmaz, keyifleri yerinde" gibi bir laf etti. yani kisaca, orada da hass.ktir yaw denecek bir durum var, pek bi ulke butunlugu degil de herkes kendi derdinde gibi duruyor.

sonra da senin deyiminle, pirinc hanimin "Misirli ve Turk askerlerinden olusan UN birliklerini koyariz aralarina" demesini okuyoruz. pislik kari sahibi ya ulkelerin, piyonlari suruyor ortaya. yeni ortadogu planlari yapilirken rte ve surekasi ne yapiyor, koca donlari ile denizdeler mi yine, meraktayim aslinda.

hadi ben isime donim. canim sIkIldi yine.

Mert dedi ki...

agzina saglik :)

carrie dedi ki...

fethiye bravo canim agzina saglik super yazmissin tabiki erikcim sende