Çarşamba, Haziran 21, 2006

Iyi $eyler

Son zamanlarda hep s1k1ntili ve sinirli zamanlarimda yazdigim seyler birikmis buraya. Amma velakin, guzel seyler de olmakta hayatimda. Erik geldi bi kere. Gozlerim aydinlandi. Simdi oglen yemegi icin bulusamamak bile uzmekteyse de beni, agzim kulaklarimda geziyorum iki gundur. Dibinden ayrilmiyorum kendisinin. Sonraciima, burada ettigim kufurler birilerinin kulagina mi gittiii, yoksa kafalarina saksi mi dustu bilinmez, bir sekilde iki makalem de su an masamin uzerinden bana bakiyorlar duzeltmelerimizi yap, yayina girecegiz yakinda diye. Sabreden dervis, muradina ermis miymis? Gorecegiz.

Onun disinda gundelik kosusturmacalarla geciyor gidiyor gunler. Erik yokken buradaki alisveris merkezlerine muhtelif ziyaretlerde bulundum. Kendime su babet ayakkabilardan almak istiyorum. Gelgelelim bir turlu rahat bir sey bulamiyorum. Begendiklerim ayagimi vurup duruyor. Simdi bir cifti daha geri goturecegim, insallah bu aksam.

Bu alisveris merkezi gezilerimden birinde “The penguin companion to food” diye bir kitap kesfedip aldiydim. Yemekle uzaktan yakindan ilgili herkesin bu kitapta bulacagi cok sey var diye dusunuyorum. Herhangi bir yemek ismi, bir metot, bir kisi, bir ulke, akliniza ne gelirse bu kitapta aciklamali bir sekilde anlatiliyor. Borekten Heinz ketcaba, baklavadan shitake mushroom’a kadar hersey, hersey var icinde. Bir nevi yemek ansiklopedisi. Erik’le ikimiz yumulmus durumdayiz kitaba. Bir suru sey ogrendik. Kitabin yazari, Mediterranean Seafood kitabinin da yazari Alan Davidson, engin balik bilgisinin yaninda diplomatlik yanini da yansitmis kitaba. Tavsiye edilir.

4 yorum:

ycurl dedi ki...

Erik'le seni cok trivia olayina girmis gordum :) Peki midye dolmanin ilk nerede yapildigini yazar mi o ansiklopedi. Merak ettim bugun. Makaleler konusunda sevindim. Ben Turkiye'den babet ayakkabi almistim. Cok rahat ve guzel. Aerosoles (http://store.aerosoles.com/escalate/store/DetailPage?pls=aerosoles&bc=aerosoles&clist=01398032209d:0139803220a1&pc=COZY+COZY&ret=Casual+All) adli markanin rahat babet ayakkabilari olabilir bi istersen bir bak. Benim flat tarzi ayakkabilari var ve epey rahat oluyor. Ama Turkiye'de olan modeller daha guzel :))

YesilErik dedi ki...

Ycurlcum, midye dolma degil de, dolma icin uzuuun bir bolum ayrilmis durumda. Bizim de ilk baktigimiz maddelerden biriydi bu kitapta. 'Doldurma'nin (sebze/midye/balik) Turkler'e has bir eylem oldugundan bahsediyor kitap genel olarak. Ama midye ile ilgili ozel bir kisim var miydi hatirlayamiyorum. Aksam bakarim.

Aerosoles'dan gordum sanki daha once. Filenes'de varmis, oraya da bir bakayim bari. Teskur.

duygu dedi ki...

Merhaba!Doldurma ve sarma eyleminin mucitlerinin Türkler olduğunu okuyunca hiç şaşırmadım.:/
Ben de sebzeleri oyup oyup içine bir şey doldurmayı icat eden kişilere sitem ederken!!!(Bu yemeği yapmayı pek sevmem de), hep Türkleri muhatap almıştım.Hedefte sapma yok yani.
Bir de , hayatımızda olan iyi şeyleri hep ıska geçip,kötüler üzerinde yoğunlaşıyoruz genelde.İnsanın doğasından kaynaklanan bir şey herhalde.
Güzel,mutlu şeylerin çoğalması ,kötü olayların hemen unutulup,ıskalanması dileğiyle.

YesilErik dedi ki...

Duygu, sana da merhaba! Dilegine katiliyorum.