Perşembe, Mayıs 25, 2006

Derin devlete gel

Bir ‘esrar’ perdesi aralandi. Eksi Sozluk’e girebilen sansli azinlik oluverdim birdenbire. Him, ne? Kim? Derin devlet mi dediniz? Yok caniiiim. Siz karistiriyorsunuz. Eksi Sozlugu kapatanlar onlar degil. Onlar danistay suikastini yapanlar. Hic mi takip etmiyorsunuz canim olanlari???

Iste Eksi Sozluk’te yazilmis, bence bu derin devlet yakistirmalarini ve saldirinin aslinda kimlerin ekmegine yag surdugunu basarili bir sekilde analiz etmis yazilardan biri. Hani ulasamayanlar var ya artik aramizda, buraya koyayim istedim. Yazi ‘17 mayis 2006 danistay a yapilan saldiri’ basligi altindaki 400. entry:

400.akp taraftarlarınca hükümete karşı yapılan bir saldırı olarak nitelenen katliam.
bu katliam sonrası tam olarak istenilen şekilde "28 şubat darbesi edebiyatı" ve "mahsun ve mazlum islami kesim söylentileri" yeniden ortaya dökülmüştür. herhangi bir yerinden olayın "askere" bağlanabilmesi ile de(20 yıl önce ordudan atılmış birisi de olsa ordu ile bağlantısı var) rte' nin eline mükemmel bir koz geçmiş ve şimdilik "kendisine bağlı basını" sayesinde de bu kozu çok iyi kullanmaktadır.
bu tür "derin devlet", gladio laflarının sıkça bahsi geçtiği bu günlerde asıl çıkar sağlayan tarafın kim olduğu/kim olacağı iyice görüldü. dış güçlerin esareti altındaki bir kaç çapulcu, var olan huzuru bozmak için ve akp' yi yıpratmak için bunları yaptı gibi sığ düşünce ürünlerini buraya aktarmayı gereksiz gördüm. tıpkı 1980 darbesi ve 28 şubat sonrası gibi bu olaydan da en büyük çıkarı, yine sözde mazlum ve zulüm gören islami kesim görecek. 28 şubat lafının geçtiği her yerde aslan kesilen, mazlum ve zulüm gören islami patron ve siyasetçilerin şu anki hallerine bakıldığında ne kadar da mazlum oldukları görülebiliyor. türkiye' nin en başına gelmişler, her yerde ahbap dost -işin aslı cemaat- ilişkileri, paralar gani, vergiler sadece onların iş kollarında mümkün olan en alt seviyelerde vs.vs.vs.
dikkat edildi mi bilemem ama, 28 şubat' ın bir eseri olan akp, içinde barındırdığı radikalleri son günlerde dizginlemekte zorluk çektiği ve tabanına da laftan başka bir şey veremediği için sıkıntılı günler geçirmekteydi. arada bir rte' nin çıkışları ile puan toplamaya çalışan ve tabanına "bak işte aslan gibi adam, nasıl da koydu askere/kemalistlere lafı" dedirten "pr" çalışmaları da artık yeteri kadar karın doyurmuyordu. iktidara gelmesine yardımcı olan 28 şubat zulmünü(!) askerin ve cumhurbaşkanının üzerine; türban zulmünü de aihm' ne atmış olan akp, artık devri dolmuş olan derviş ekonomisinin de alternatifini üretmekten yoksundu. işler sarpa saracaktı ki... aman allahım... cumhuriyet' e bombalar, yaptıranların ve yapanların bir türlü bulunamaması, ülkeyi karıştırmak isteyenler söylemleri sonra da danıştay katliamı... ekonomik dalgalanmaların farkında olanlar kendilerini kurtarmıştı kurtarmasına ama ytl nedense %17 değer kaybetmişti. tabi ki bu ortamda hemen suçlu bulundu: hükümeti karalamak isteyen güçler(!)... kimse düşünmüyor mu acaba, bu ekonomi zaten bitmiş, tükenmiş; yalancı sayılarla halk kandırılmakta.
akp artık ekonomi ve diğer konulardaki başarısızlık kılıfını bulmuştur. şimdi biraz daha mazlum(!) islami kesim teranesi, biraz daha çok başarılı akp hükümetini çekemeyen güçler(!) lafları, 28 şubat hortlatma efsaneleri...
(bkz: afiyet olsun)
(mirmirik, 25.05.2006 09:59 ~ 09:59)


(Bir onceki yazip sildigim yazimda Eksi Sozluk’te bazi basliklara giremedigim icin onlarin silindigini sanmistim. Meger silinmemis. Yanlis bilgi icin ozur.)

5 yorum:

ycurl dedi ki...

boyle olacagi belliydi. RTE'nin sessiz kalmasi ve kendimizi nasil mazlum gosteririz cabasi. Olaydan 6 gun once Danistay baskani yaptigi konusmada hedef gosterildiklerini soylemis, bunu dinleyen RTE'nin cevabi ise 'biz bu hikayeyi hep dinliyoruz' olmus. Tabii bundan once danistayin aldiklari kararlari engelledigi aciklamalarinda bulunmustu. Bu durumda kim mazlum oluyor anlamiyorum? Bu parcalari birlestirip ne gibi bir oyun oynandigini gormek zor mu?

CeM dedi ki...

ben su eksisozluk olayini pek kavriyamamistim hic, hatta demistim demek 'entel' ler sinifina girmiyormusum =) cunku oraya yorum birakan ve okuyan bazi kisilerin kendini o kategoride andiklarini gorduydum, bana biraz fazla ciddi laflarin geyige donusturulup arkadas gruplarin birbirini ovmek ve nerdeyse kiz tavlama yerine donustugu bi yer olarak gorduydum (belki ben baska bi eksi sozluge girdim.lol)

neyse, konuya donersek geri, ycurlde mesaji icinde sormus ya 'kimse donen oynun farkinda deyilmi' diye, benim en cok kizdigim kesim olayin farkinda olup ortada oynayan tipler, hani aman beni hicbi yone cekmeyin ben karismam kardesim bu politika bu derin devlet, bu turkiye, hersey olabilir, gercekleri gormeden, delileri gormeden oturup suclamam kimseyi cinsi konusanlar.

ben iste cahil diye adlandirilan okumamis halktan cok boyle okuyupta olaylari analiz yapacak guce sahip kisilerin ya ses cikarmamasina yada cikardimi ortada oynamasina en cok kiziyorum.

bence ulkemize ne geliyorsa okumamis cahilinden deyil ama okumus cahilinden geliyor en cok, ataturk'un guzel bi sozu var:

"Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir."

iste o okumus ama ilim ve hakikati goremeyen yada gormek istemeyen cahiler ulkemizin 1 numarali dusmani, cunku en cok onlardan zarar goruyoruz her zaman.

YesilErik dedi ki...

Ycurlcum, zor ki bu hallerdeyiz iste.

Cem bilirsin bazi kisiler yaptiklarini yere goge sigdiramazlar. Hakikaten iyi is cikaran insanlar da bu havaya girince daha bir agir oluyor, ne gerek var ki dedirtiyor cogu zaman. Eksi sozlukle ilgili bu tur yaklasimlari ben pek takip etmemisim, iyi de olmus. Kendi icinde, bana gerekli olan seylere bakiyorum ve cok faydasini goruyorum.

Diger meseleye gelince, haklisin, ne diyeyim. Kim delilleri gercekten goruyor, hangi olay tam anlamiyla acikliga kavusuyor ki zaten, bir de oturup ustune bekleniyor bunun? Al iste Bahriye Ucok, al iste Ugur Mumcu ve bir suru demokrasi sehidimiz. Veya Susurluk. Bence sagduyulu olmak bu degil.

mirmirik dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
mirmirik dedi ki...

Şimdilerde sanırım o zamanlar yazdıklarım daha iyi görülebilecek. Ekonominin baş aşağıya gittiğinden dem vurmuştum alıntı yaptığınız sözlük yazımda. Ekonomik verilerin göz önünde olmasına rağmen gündem farklılaştırmak ve "mazlum" edebiyatı yapabilmek için rte ve tayfasının en büyük kozu basın idi. Hala da öyle... Ne diyeyim...

NOT: 'Tayfa' terimi RTE' nin kendisine aittir. En son konuşmasında yine 'geminin iyi gittiği' ve 'mürettabatın mükemmel olduğu' gibi şeylerden bahsetti de.

NOT2: ekşiSözlük iyidir, herşeye rağmen güzeldir arkadaşlar. :)