Pazartesi, Mayıs 01, 2006

Bahar gelince

Seraya gidilir.

Cicek bocek bakilir, taze baharat alinir.

Bunlar da bizim laleler. Sonunda meydana ciktilar.

Bi de soguk nudil yaptik dun. Yapimi kolay mi kolay bir lezzet. Ozellikle asya lezzetini evde yakalamak icin birebir; tuzunun, sekerinin ayari tamamen insanin keyfine kalmis. Tarif Fethiye'nin tavsiyesiyle aldigim Nigela Lawson'un Forever Summer adli kitabindan. Makarnalar (udon) pisirilip malzemeyle karistiriliyor o kadar. Malzemeler: susam yagi, pirinc sirkesi, soya sosu, bal, susam, yesil sogan. Susam yagi ve pirinc sirkesi artik bizim vazgecilmezlerimizden, soya sosunu saymiyorum bile. Ne malzeme bulursak hamster gibi alip alip biriktiriyoruz zaten evde. Sonra lazim olunca cikarip kullaniyoruz boyle.

11 yorum:

fethiye dedi ki...

ben bu tarifi atlamisim ;) karpuzlar cikinca o kitaptaki beyaz peynirli, kirmizi soganliyi da yapin ama olur mu? yazarken bile agzim sulandi!

cenebaz dedi ki...

İlk resimdeki maviş çiçeklere hasta oldum. Bu çiçeklerin adını biliyor musun?

Deniz dedi ki...

Hamster gibi aliyormus:)Afiyetler olsun. Hava biraz daha isinsa da ben de biraz cesitli pasta salatalari yapsam, parka gidip yesek.

Gün dedi ki...

İçim açıldı :) Missss....

filliboya dedi ki...

pirinç sirkesi ni nerden buldun? kurutulmuş yosunlarımnı sushiye dönüştirmek için edinmem lazım ama bulamadım da..

YesilErik dedi ki...

Fetcim, evet o tarif de super gorunuyor. Evde karpuz da var, yaparim bu yakinlarda.

Cenebaz, bilemiyorum isimleri nedir. Ama bu haftasonu almayi dusunuyordum bunlardan, ogrenince yazarim.

Denizcim, sizin havalar bi isinsa zaten. Biz de bekliyoruz sizin icin :)

Guncum, operim.

Filliboya, biz burada buyuk market zincirlerinde bile bulabiliyoruz artik bu malzemeleri. International food aisle diye bir olaya girdi marketler burada. Pek iyi oldu. Sen Ankara'dasin anladigim kadariyla. Orda nasil bulunur hicbir fikrim yok korkarim :)

Donna Quijote dedi ki...

cok özendim ciceklere. kocaman bir balkonum var, ne yapacagimi sasirdim. sonuc: balkon hala bombos! sanirim bizim de seraya gitmemiz gerekiyor.
afiyetler olsun bu arada.. ha deniz, biz gelince hava cooook isinacakmis, müjdeee! isterim bak o salatalardan. :P

vintage biscuit dedi ki...

çiçekler ayrı güzeel,mama ayrı güzel ,yazıların ayrı güzell:)

Cerise dedi ki...

Senden özenip sıcak nudıl yaptım ben de bugün :)Yurdumun malzemeleriyle ancak lahana, havuç, yeşil soğan ve tavuklu nudıl oldu :) Soya sosundan başka bir numara yok malesef memlekette :)

pinomino dedi ki...

bende de hamsterlık var yesil erikcim ama bi o kadar da unutkanlık ve tembellik var..inanmazsın geçen ay 2001 yılında alıp kenarda kalmış 2 ev taşındığımız halde atılmayıp bi şekilde bizimle gezmiş bir toz krem şanti paketi buldum:) hani yakınlarda benden ses çıkmazsa kesin besin zehirlenmesinden ölmüşüzdür:P

YesilErik dedi ki...

Donnacim, cok sevindim ev isinin gonlune gore olmasina. Balkonunu suslemek de ayri bir zevkli ugras olur umarim. Cicekleri koyunca fotografini cekip koyarsin belki bloga?

Vintage Biscuit, tesekkur ederim.

Cerisecim afiyet olsun. Havuc, lahana, tavuk, yesil sogan da iyidir. Ama hic mi yok Istanbul'da bu tur etnik malzemeler satan bir yerler, hayret dogrusu.

Pinocum yaaa, cok guldum toz krem santi paketine :) Bizde de dolabin derinliklerinde kimbilir neler var. Sansimiza boyle tariflere filan koyuyoruz iste. Yakinda biz de zehirlenebiliriz :))