Pazartesi, Şubat 13, 2006

Karman corman

Him, ne? Efendim? Evet evet, yaziyorum iste.

Gecen gun cuzdanimda bir miktar nakit para buldum. Amanin pek bir sevindim. Nakit para hic tasimiyorum artik, kahvemin parasini bile kartla oduyorum, biraz yuzum kizararak. Kimsenin bir sey dediginden de degil ama, rahatsiz oluyorum iste bi sekilde… O yuzden cuzdanimda bu parayi bulunca hem sasirdim, hem sevindim. Dedim ne tesaduf, gidip kendime bir hediye alayim bari. Bugun dogum gunum de… Eskiden dogum gunlerimde gidip kendime hediye olarak BigMac alirdim, lezzeti bi baska olurdu valla. Neyse, ille bir seyler alacagim niyetiyle gittigim alisveristen elim bos dondum dun. Bence sorun bende degil dukkanlarda. Bugun belki bir hamle daha yapacagim, bulacagim bir seyler.

Onun disinda hayat rutin akisinda devam etmekte. Bu aralar bu kitabi okuyorum, bitmek uzere. On sayfam kaldi, dun gece uykum geldi dayanamadim, biteremeden uykuya teslim oldum. Ilk, sevgili Evcini’in tavsiye linklerinden gordum bu kitabi. Epey zamandir okumak istiyordum, sonunda Turkiye’den aldim kendime. Kitap cok keyifli, genelde sahsi tecrube ve gozleme dayaniyor. Bu akilda tutulursa okunurken daha iyi olabilir. Ozellikle ilk iki-uc bolumden daha cok etkilendim, daha bilimsel destekliydi ve daha profesyonelce yazilmisti. Sanirim yazarin uzmanlik alanina girdiginden. Fark acikca gosteriyordu kendini. Besinlerin elde edilisi, ticarilesmesi, tarihin akisina yon vermeleri vs. gibi konular cok iyi ozetlenmisti. Geri kalan konular zaten biraz gri alanlara da girdiginden pek doyurucu gelmedi bana. Bir de kitabin isminin hakkini verecek sekilde belki biraz daha arastirma yapilsaymis daha iyi olabilirmis. “Sanirim su suradan gelmekte”, “emin degilim ama soyle olabilir” gibi ifadelere kesinlik kazandirilabilirmis bence. Bazi gercekleri belirtirken de hemen o satirda referans vermek faydali olabilir. Cunku ne gozlem, ne gercek birbirine girebiliyor. Bir akademisyenin daha sistemli yazacagini dusunmustum ben. Belki de ben fazla mekanik, her okudugum seyin kaynagini sorar oldum, bilmiyorum. Ama dedigim gibi, yazarin sahsi tecrubelerini ve bazi gozlemlerini cok keyif verici buldum ve kitabi okurken cok keyif aldim. Hele karikaturler bi sahaneydi. Ben de tavsiye ediyorum.

Bu aksam icin ise plan disarida yemek. Sanirim bir deniz urunleri yerine gidecegiz, what a surprise, di mi :) Hatta yarin Sefkililer gununu balik-raki-roka uclusuyle kutlamayi planliyoruz, “BRR”. Neymis o oyle, kirmizi et ve cikolata olayi? Bana mi oyle geliyor, yoksa insanlari zorla kirmizi et yemeye mi tesvik ediyorlar bu gunde? Zaten her tarafta bi kirmizi kalpler, balonlar filan. Neyse, bize uymaz efenim. Uskumrumuz kuser bize. Bu arada eskiden Karadeniz’de cok cikarmis uskumru, yazarin tabiriyle “halki doyuran” balikmis. Hatta ciroz hep uskumrudan yapilirmis, ama simdi koku kurumus, cirozlar da istavritten yapilir olmus. Taze bilgilerimi seyettireyim hemen kitaptan :P Bizim burada bulduklarimiz da atlantik uskumrusu. Bir de ispanyol uskumrusu diye bir cesit geliyor. O da pek iyi. Amerikalilar uskumru sevmiyorlarmis. Daha “mild” lezzetli baliklari yiyorlarmis. Ne zaman uskumru sorsak, “so you like strong fish flavor?” sorusuyla karsilasiyoruz. Biz de disimizdan “yes” diyip, icimizden “eh, biz oyle tilapia, walleye” gibi kifayetsiz baliklardan yemeyiz” diyoruz. Rakiyla gidiyor mu ona bakmak lazim her seyden once. Neyse, cok uzattim, konu iyi dagildi gene. Ya$ da 3+1 oldu, 3’lulere gecisi gecen sene tamamladigim icin bu sene pek bi rahatim :P

22 yorum:

ycurl dedi ki...

Mutlu yillar sana.. Mutlu yillar sana... Dogumgunun kutlu olsun YesilErik :))

Cerise dedi ki...

Yesil Erikcim dogumgunun kutlu yeni yasin mutlu olsun :)
Heepi boortdey tuu yuuu!!!

ZeYNeP dedi ki...

Nice guzellikler senin olsun,
3 lu yillarin keyfini cikar,
4 lere gelince daha bir tuhaf oluyor insan.
Sevdiklerinle guzel bir yil ve yasam diliyorum.
Damata selamlar.
Iyi eglenceler.
Afiyet olsun baliklar.
Zeynep

simiole paris carnet dedi ki...

yesilerik dogumgunun kutlu olsun,
-hiiic tahmin etmemistim pardon matmazel : ben size tas catlasa 23 derim, ama eminim ki siz de asil 31ken butun taslari catir catir catlatanlardansiniz.
Darisi basima insallah.

Cok optum seni,iyiki dogmussun :)

dreambyduru dedi ki...

mutlu, aşk dolu yıllara...

YesilErik dedi ki...

Ayyy, cok tesekkur ederim ya, cok sevindirdiniz beni.

Siritkan Yesilerik :))))))))

tavsan dedi ki...

iyi ki togtuuuun! nice musmutlu yillara dalgicinla beraber;)

Deniz dedi ki...

Biz de kutluyoruz dogum gununu Yesil Erik'cim, iyi ki dogdun!

aklimdangecenler dedi ki...

Dogumgunun kutluuuu olsuuuuuun....guzel guzel bir yas, ben cocuk sahibi olmustum iste tam 3+1 de , hehehe...nice guzel yaslara sevdiklerinle beraber....
Not:uskumru'nun ingilizcesi ne olaki ?? merak sey ettirdim :P
Operim..

mono dedi ki...

happy birfdayy to youu, happy birfday happy birfday happy birfdaay greenpluuum

wizkid dedi ki...

Mutlu yillar yesilerik, sevgililer gununude kutlarim ayrica.

huysuz dedi ki...

nice mutlu yaşlar sana yeşil erikçim :)

mehmet livvarcin dedi ki...

doğum günün kutlu olsun, mutlu ol senelerce :)

şugibi dedi ki...

iyi ki doğdun:)

YesilErik dedi ki...

Sagoluuuuun, tesekkur ediyorum. Ben de herkesin Sefkililer gununu kutluyorum.

AklimdanG.cim, uskumrunun ingiliscesi mackerel.

Adsız dedi ki...

Yeşilerikçim iyi ki doğdun. Güzel bir sene diliyorum.

fethiye dedi ki...

ben cok gec kalmisim "iyi ki dogdun" demek icin! Ozrum kabahatimden buyuk olmasin, o yuzden soylemim neden gec kaldigimi!

Cok sevdim sizin yemek muhabbetinizi, ben bunlari yazarken siz onlari hazmediyor olmalisiniz :) Nasildi bakiim, anlatacak misin denizkizi?

Iyi ki dogdun arkadasim. Iyi ki tanistik, iyi ki "arkadasim" diyebiliyorum sana!

Adsız dedi ki...

Nice nice mutlu yillara, yaslara! iyi ki dogdun!
Felix-

Oya Kayacan dedi ki...

Rakiyla giden her sey uzmanlik alanima girer ya, heyecanlandim yani! Yeni yasinla birlikte yedigin ictigin afiyet seker olsun. Gule gule buyu...

YesilErik dedi ki...

Sagolun, cok tatlisiniz :))) Iyi ki bu blogu yazmisim, ne guzel arkadaslarim oldu.

Gün dedi ki...

canım çok özür dilerim gecikme için, nice nice yaşlara, sağlık ve mutlulukla, tüm sevdiklerinle...

YesilErik dedi ki...

Yahu ne ozru? Askolsun. Tesekkurler :)