Perşembe, Ocak 19, 2006

Sulu persembe

Hafta sonu Chicago yollarina dusuyoruz, ben, Erik ve Elma Yanak. Hava cok soguk olacak muhtemelen, biz de kapali yer akitiviteleri yapmayi dusunduk. Akvaryum gezip Sears Tower’a cikmayi dusunuyoruz. Cocugu biraz gezdirelim dedik, o kadar geldi buralara. Ben MG’yle bi alisveris kacamagi yapmayi planlamaktayim belki sonra, Nordstrom rack varmis, orda her sey pek iyiymis ve ucuzmus. Ayrica sevgili Fethiye’in onerisiyle Michigan Ave.deki dukkanlari talan edebiliriz. Bakacagiz artik. Oralarda bi de Pizza Uno’nun orijinal yeri var idi, gecen sefer gidememistik, belkim oraya da gideriz, guzel bir Chicago deep dish pizza yeriz. Zaten Elma Yanak sayesinde Erik’le tam bir pizza kurune girdik. Bayiliyor pizzaya. Valla ben bu gidisle bir yil yemesem pizza aramayacagim herhalde.

Aslinda yiyecekten cok da fazla bahsetmek istemiyorum bugun. Yarin sindirim sistemimin rontgeni seyettirilecek diye bugun su ve saydam likit kurune girdim. Bir saat once filan da o icilmesi gereken magnesium citrate zimbirtisindan aldim, midem iyice allak bullak oldu. Boyle et suyu, tavuk suyu gibi puturcugu olmayan sivilar icebiliyormusum diye kampus civarindaki cekik yerlerden birine gittim. Dedim bana bi bulasik suyunda esek mantisi corbasi verir misiniz. Nam-i diger wonton corbasi. Onun suyundan biraz ictim, hamurlarina dokunmadim. Zaten dokunmak da istemedim. Gelirken de eczaneden ahududulu su ile karpuzlu Gatorade aldim, ama onlara da henuz dokunacak durumda degilim. Boyle miy miy bi haldeyim. Iyice bon bakmaya basladim. Bugun bi bitse de eve gitsek. Persembem pek sulu gecmekte netekim...

Ha bi de, bu film isi nasil yapiliyo arkidisler, bilenler bilmeyenlere gosterebilir mi, mesela bana :)) Bu daily motion'a tuhaf bi sekilde uye oldum, nedense kural kismi fransizcaydi, bi bok anlamadan 'i accept'e bastim, oldu. Simdi filmi hangi software'de yapiyoruz onu bilmiyorum yalniz. Simdiden tesekkur, emailim yesilerik1atyahoo.com, email atmak isteyen olursa.

11 yorum:

bgm dedi ki...

Yesil Erik gecmis olsun simdiden.. Californiya da bol egelenceler dilerim..

bgm dedi ki...

Pardon Chicago'da.. :))

mono dedi ki...

welcome back to the real world :) bi de iyi eğlenceler chicagoda, kendisini sadece müzikalde gördüm sürekli soğuk bi yer izlenimi veriyodu, sıkı giyin.

huysuz dedi ki...

yeşil erikçim, chicago'da iyi eğlenceler diliyorum siz üçünüze..

film olayına gelince de şöyle oluyor:
windows movie maker'da yapabilirsin. gayet kolay yapması,biraz kurcalamak gerek sadece.çok da eğlenceli.alttan müzik de veriyorsun :)
sonra projeni film olarak kaydedip -ki bu .wmv uzantılı bir dosya oluyor- daily motion a gidip,upload video diyorsun.
bu da bitince sana seçenekler sunuyor, 'blog this video' dersen eğer boguna post şeklinde yollayabiliyorsun videonu..
işte böyle,kolay gelsin :)

Adsız dedi ki...

Pazartesi demek sizin oralarda da soğuk olacak. Ama olsun gönüller bir olduğunda farketmez! Şİmdiden iyi eğlenceler, verimli alışverişler dilerim :)

fethiye dedi ki...

iyi eglenceler yesilerik! rontgen nasil gecti, onu da bi yaziverir misin lutfen?

rack cidden iyidir; sizin koyde yok mu yahu o? bizde bile var halbuki! kiii koy burasi cidden :)

cidden canim chicago istedi benim de ama. sen dun bahsettiginden beri bir yolunu bulsam da bir gidiversem diyordum ama buradan ucakla 4 saat! ay ay ay yani! gelince dunyanin diger kosesine, gidemiyorsun tabii baska koselere ha deyince.

elvan dedi ki...

merhaba , chicago ya gidecegini ve sears a cikmayi dusundugunuzu okuyunca bi oneri sunmak istedim sadece.. sears a cikip sadece etrafa bakinmaktansa hancock in en ust katina degilde cafe bar katina cikip ayni goruntuyu icki ve meze esliginde izlemek daha keyifli oluyor. hem o cafe bar kismina cikmak icin ekstra ucrette almiyorlar sadece ne yer veya icersen onu oduyorsun. bence sears in bi esprisi yok bana gore ve cikisida sanirim 11 dollar gibi birseydi. iyi eglenceler.

koray dedi ki...

chicago ne guzel bi sehir. cok kisa kaldim ama cok yakin hissettim kendimi oraya. michigan ave uzerinde kuzeye dogru giderken bir yerlerden (navy pier yonune olabilir) saga donup 'hot diggity dogs'tan beslenmek iyi ve hizli bir fikir olabilir diye kalmis aklimda, abur cubur tabii :) eminim navy pier'deki cocuk muzesi onundeki cocuk heykelleri simdi chicago ruzgarinda donmuslardir ama henuz onlari gormemis birine yeterince sicak gorunurler.

Mert dedi ki...

film yapmak icin huysuz ve tatli dogru aciklamis. Sana iyi eglenceler Chicago'da :)

YesilErik dedi ki...

Arkadaslar tesekkur ederim, guzel vakit gecirdik Chicago'da.
Ayrintilari anlatmak istiyorum daha cok vaktim oldugunda. Yalniz mokumuz dondu, onu pesinen soyleyeyim.

Begum, tesekkur ederim. Bona, s1k1 giyindik ama bi halta yaramadi :)

Tatlicim, pek guzel ozetlemissin video olayini, sagol. Ona da vakit bulunca bulasacagim insallah.

Defne, sen de umarim ucabilmissindir bugun. Tekrar iyi eglenceler.

Fethiyecim, rack pek iyiydi hakkaten. Rontgende de her sey normal gozukuyor dediler, bakalim doktor ne diyecek artik onu bilemiyorum.

Elvan (hosgeldin) ve Koray, maalesef yorumlarinizi donunce okuyabildim. Kardesimiz yasca kucuk oldugu icin zaten bara gitmemiz pek mumkun degildi ama daha sonraki geziler icin aklimizda bulunsun, tesekurler Elvan.

Koray, ben de ilk gittigim gunden beri Chicago'ya cok isindim, neden bilmiyorum. Bu arada, dedigin yere kadar bile yuruyemedik, istiyordum ben de bir hot dog yemek ama. Street ve panayir food gibisi yoktur di mi :) Bir dahaki sefere o da artik.

Mert, sagol. Aslinda sen de sayfanda anlatmistin bunu, benim de sonradan aklima geldi.

Adsız dedi ki...

Yesil Erik yoksam sen bir nevi Michigan esrafindan misin bencileyin?