Çarşamba, Ocak 04, 2006

Donduk

Gayet olaysiz bir yolculuk gecirdik diye sevindirik olmuskene bizim bavullardan birini bekledik bekledik gelmedi. Dun gece evet bavulunuzu getiriyoruz dediler, sabah kalkip baktigimizda bizim olmayan bi bavulla karsilastik. Herhalde bizim bavul da kelalaka birisine gitti. O kimseden ses cikana kadar beklemek zorundayiz. Hayir, sen kapinin onune kadar gel, yanlis bavulu birak. Ona gore barkodu var ustunde halbuki, alt tarafi ona bakilmasi gerek. Neyse, gelecek elbet.

Onun disinda gene herseyin boyutlarini yeniden algilamaya ve ozumsemeye calisiyorum. Turkiye’ye gidince her sey daha dar, kucuk ve pis. Bir itis- kakis, insanlar pek okuz ama icten. Buraya gelince oh, at kostur, insanlar saygili ama mesafeli, aman dokunmayalim birbirimize, belki incilerimiz dokulur, caddeler pek genis, free refill. Bunlar ilk goze batanlar. Duzenimi ozlemis miyim? Bilmem. Turkiye’de cilgincasina mi eglendim? Yooo, bizden gecti zaten oyle zamanlar. Ama cok guzel insanlarla tanistim, ailemi, eski arkadaslarimi gordum, iyi geldi. Bir de hep bu hic gitmemislik duygusu var, hic pesimi birakmayan. Istanbul ve ben’dik iste, guzeldi.

7 yorum:

ycurl dedi ki...

Hosgeldiniz... Iyi ki geldiniz... Umarim bavulda hemen geri gelir size. Istanbul anilarinizi dort gozle bekliyoruz...

YesilErik dedi ki...

Sagol Ycurlcum. Adresini yazmayi unutma bana, yarin gondereyim diyorum.

ZeYNeP dedi ki...

Hosgeldin Yesilerik...
Ozledim yazilarini, home sweet home :))
bende donuste senin yaptigin sorgulamalari yaparim nedense..
gitmekmi zor kalmak mi?

sevgilerimle, zipzipda seni opuyormus kocaman, erik abisinin yeni showlarini bekliyormus:))

zeynep

fethiye dedi ki...

hosgeldiniz! :)

tahin dedi ki...

"Turkiye'ye gidince hersey daha kucuk, dar ve pis.."demissiniz. Turkiye yerine Istanbul deseniz?
Nasil ki NewYork ABD'yi, Londra Ingiltere'yi tam olarak temsil edemiyorsa Istanbul da Turkiye'yi tam olarak temsil edemiyor. Istanbul'a bakarak tum Turkiye'ye yonelik genelleme yapmak pek dogru olmasa gerek.

YesilErik dedi ki...

Hojbulduk efenim.

Tahin, dogma buyume Istanbulluyum ama bu Turkiye'nin baska yerlerini gormedigim anlamina gelmiyor. Elbette her yer ayni degil ama evet, yorumuma sadik kaliyorum. Amerika'ya kiyasla gozume ilk kucukluk, darlik ve pislik vuruyor. Bunu da kotu bir anlamda degil sadece bir gozlem olarak yaziyorum.

Adsız dedi ki...

Ah kesin United`dir. Benim valiz Virginia`daki kayinbiraderden benimle beraber donemedi. Bir ay sonra bir sabah kapida oooylece duruyordu. Sinir seyler. Ikinci berbat havayolu adayimsa DELTAAAAAAAA