Salı, Kasım 15, 2005

Muz girsin bi tarafina!!

This post contains adult language and adult material. It's not suitable for readers under 13. Reader discretion is advised:

Oglen yemeginde sandvicin yanina kola aldim, yaninda muz da verelim mi, bedava dediler. Meger menu oluyormus oyle. Iyi verin dedim. Muzu yedim, kabugunu cope salladim, tutturamadim, yere dustu. Oh ne guzel, Hintli kiz gelse de ustune basip kafasini yarsa, ne guzel olur dedim. Ya da benim simdiki danisman. Artik piyango hangisine vurursa, ikisini de izlemek zevk verecek.

Benim orospu cocugu eski danismana email attim. Izninizle ben bu onumuzdeki konferansta sunum yapmak istiyorum, onun icin bi abstract yollayacak idim dedim. Bi de n’oldu bizim makale, hadeeeeeeeeeeeeeeeee okuyun artik yazdiklarimi diye. Cevap yok, muspet veya menfi. Bir bucuk ay once attigim maile de cevap vermemisti zaten. Gidip ..ikecem bi tarafini onu istiyor. Yok yok, en iyisi sizi sue edecem, emegimin karsiligini vermediniz bana diyeyim. Odu kopuyo sue edilecek diye. Ilerde verecegin referans mektubunu da al sok bi tarafina essogluessek!!! Hayir canin danismanlik yapmak istemiyor, gidip dag tepe tirmanmak istiyorsa siktir git emekli ol, ugrastirma insanlari ya, hayret bi sey.

Discimin ofisini aradim. Dun verdiginiz Adviller bi boka yaramadi, hala aciyor disim cignedigim zaman dedim. Iyi persembe 1:50 nasil sound ediyor dediler. Bok gibi dedim. Sabah gelmem lazim, oradan ise geliyorum, butun gunum yok sizin keyfiniz icin ayirmaya. Yarin niye gelemiyorum hem dedim, yeni yapilmis disin ustune bi halt cigneyemiyorum, cok rahatsiz bi sey bu. Heee, yarin gelmiyoruz malesef dedi. Oh be, millet haftanin kac gunu calisiyo anasini satayim? Neyse gidince o aptal disci kariyi da benzeticem. Aciyosun disi curuk diye, ustune kapatiyorsun dolguyu, gormuyor musun curuk nereye kadar inmis diye? Simdi yok yere kanal tedavisi olacagim, hem canim daha cok yanacak, hem de parasi gotume girecek. Ama odemiycem bana ne. Basit bi curuk diye acti, ben de basit curuk parasi veririm o zaman. Hic de rahatsiz filan da degildim disimden.

Velhasil, bir nefes alayim ya, bi dakka…

18 yorum:

ycurl dedi ki...

Yesil Erik,
Cok sinirlendirmisler seni ya. Danisman konusunda ben yorumda bulunmuyorum en son bana seni postdoc alirim gibilerinden birsey geveledi sanki ona muhtac kalmam icin her birseyi yapiyor. Bu adamlarin doktora aldiktan sonra ogrencileri ile dogru durust ilgilenip yol gosterme konusunda da doktora almalarinin sart oldugunu dusunuyorum. Benimkinin su anda 1 ogrencisi kaldi ve bir de surundurdugu ben.

Disci konusunda burada hic disciye gitmedim cunku birkac kere doktora gidip bu ne ya deyip 3 saat bekletince kil kaptim. En iyi disciler Turkiye'de ben discimi buraya getirmeye calisiyorum bana 2 saatte 3 dolgu yapip bir haftada protez dislerimi halleden sahis ulu bir insandir. Zaman darligindn dolayi her Turkiye ziyaretimde bu kadar cok isi bitirebildigi icin.
Acaba Turkiye'ye gidene kadar sabredemez misin? Dis agrisi da cekilmez ama.

tavsan dedi ki...

of ya, hakkaten sIkIlmIssin sen. bugun ben de sIkkIndIm biraz, ve devam edecek bu durum bi sure daha gibi gozukuyo. ya amaaan iste, bari boole rahatlayalim. cok kolayliklar diliyorum sana disci konusunda. bu danisman olayi da boyle devam ederse sue mue neyse gir bence, sonucta emegi ziyan etme noktasina gelip dayaniyor olay. biz aliskin degiliz tabii bole Turkiye'de pek bilinmediginden hakkini arama isleri, ama gavuristanda yapiyorlar, yolu izi belli, yalniz da kalmazsin diye dusunuyorum bununla ugrasirken. neyse daha yolu var gibi gozukuyor. of of, kolay gelsin yesilcimerikcim. bir de basliktaki muz rastlantisi, hmmm, ne desem bilemedim:)

fethiye dedi ki...

sakin ol gulum ya. :(

hintliyi muzun uzerinde gorsen bu sIkIntIlarIn hemen gecerdi eminim. heheh

YesilErik dedi ki...

Ycurl, evet, ogrenciyle yeterince ilgilenme konulu bi doktora yapmalilar bu danismanlar. Hayir, fazla bi sey bekledigimizden diil yani.. Dis konusu da boyle hallolacak gibi gorunuyor malesef. Turkiye'ye gidene kadar bekleyecek gibi degil. Ama bu disciye bi daha gitmeyecegim, o kesin..

Tavsancim, sana da kolaylar gelsin. Poster veya konusma, ikisini de halledersin sen. Merak etme. Muz yaaa, muz!! Budur diyorum :))

Fethiye, yorumunu okur okumaz suratima bi gulumseme yayildi, kizi dusmus gozumun onune getirince. Ay ne kotu biriyim ben yaaa.

Ya acayip iyi geldi buraya yazmak olanlari. Sizleri ve blogumu seviyorum. Muuuuaahhhhh!!!

fethiye dedi ki...

ben de kendi adima konusim: seviliyorsun yesilerik :)

hani siz simdi doktora hocalarinin ogrencileriyle olan "becerisini" konusurken aklima geldi. Benim bi baska dusuncem var ki bu konuda seninle kotuluk konusunda yarisabilirik yesilerik :) Diyorum ki cocuk yapmaka isteyenlere bi sinav sonrasi ehliyet verilmeli. Herkes anababa olamiyor, biliyoruz bu gercegi. Biraz otoriter bir rejim benimkisi tabeee.

Ha bi de, bu ulkede de fena disciler yok diyl. :) cekme acisini, git bir baskasina. Bak, ben demesem aklina gelmezdi!

Mert dedi ki...

Eheh ben danismanimin notunu cok onceden verdim, hic musallat olmuyorum, arada emaail atiyorum progress report tadinda, cevap yazmiyor, ee iyi ben gorevimi yaptim diyorum icimden. Danismanlari sana yardimci olacak insanlar degil de sana engel olucak insanlar, atlatman gereken bir engel olarak dusundugunde daha rahat oluyor. Danisilacak bir tarafi da yok zaten benimkisinin benden kotu ingilizcesi var.

ycurl dedi ki...

Yesil Erik,
biz de seni ve blogunu seviyoruz.
Fethiye,
senin su totaliter cozumun karsisinda dilim tutuldu hatta bunu baska seylere de uyarlayabiliriz diye kafami calistirdim ve yazmiyorum cunku ikinizi de kotuluk konusunda gecebilir onerilerim :))
Danismanlara not verme sistemi ve veritabani olmali boylece ogrenciler gelen yorumlara gore secmeli. Hatta bu sistem danismandan gizli olup sadece ogrenciye yonelik bir hizmet olmali. Neyse canim benim cenem cok dustu bugun belki gelecekte birileri boyle bir sistem olusturur.

mono dedi ki...

yeşilerik sen dişçiyi sue et bence, amerikada böle şeylerden zengin olan çok nası olsa, sana da güler belki şans belli mi olur :)

Gün dedi ki...

Canım ya, ne kadar sıkılmışsın sen, bu gün daha iyi misin?

Deniz dedi ki...

Buradan ne ogreniyoruz, herkesler danismanindan illa nefret edip yeterince ilgilenilmedigini dusunuyor. Boyle dusunenlerden biri de bizim evde oturuyor, sandim ki Koray'in danismanindan bahsediyorsun.

Adsız dedi ki...

Yesilerikcim bu Hintli kiz ile ilgili yazdiklarina cok guluyorum. Her seferinde seni okurken ne zaman bahsedeceksin diye merakla bekliyorum. Dis agrisi falan hic cekmene degmez bir an once bu isi halletsinler de kurtul.

ZeYNeP dedi ki...

kimse muz kabuguna basip dusmedi mi ?

:)))

seni seviyorum.

YesilErik dedi ki...

Fethiyecim ve Ycurlcum, hakkaten olusturmak lazim boyle faideli veritabanlari. Bu RateMYProfessor.com'u biliyorsunuzdur belki. Ona benzer ama ondan daha saglam bi sistem olmasi lazim evet. Gerci cok goreceli bi konu bu. Birisinin iyi anlastigiyla digeri hic anlasamayabiliyor. Neyse yaa.

Mert senin durumun da iyice vahimmis. Ben en azindan her gun goruyordum benimkini, fiziksel olarak. Ha bi halta yariyor muydu? Bazen.

Pinarcim, bu aptal disciyle hic ugrasamayacagim ama danisman icin olabilir yani.

Denizkizicim, tesekkurler. Aslinda benim de rontgenimi cektiler ama gorunen o ki rontgeni yorumlamaktan da acizmis bu zalak kadin.

Guncum, iyiyim iyiyim. Yazinca iyi geldi :)

Denizcim, oyle galiba. Ama ben artik kriterlerimi o kadar dusurdum ki yani bu herif konusunda. Uzerinden iki yil gecti, sadece yaptigim isin sonucunu gormek istiyorum. Bu ilgi istemek degil artik, olmamali. Iki senede insan bi draft'i okuyamaz mi ya? Yuh diyorum. Baska danismanlar yayin yapalim diye ogrencinin gozunun icine bakarlar, yazsa da yayinlasak diye. Bu pezevenk de tam tersi. Yani olaylar farkli olabilir, genelde danismanlar research yapilirken pek ilgili olmuyorlar, haftalarca ayni seye takilabiliyor insan. Doktora biraz da bu demek zaten. Ugras dur. Benimki de biraz boyleydi ama biz labda birbirimize cok danisiyorduk, cikiyorduk bir sekilde isin icinden. Belki de o yuzden cok farketmedik bu yonunu, yayin yapmaya gelince cikti acisi daha cok. Yani hem ugras didin ama yayinlayamayinca ne icin yaptim o zaman ben butun bunlari diyor insan. Neyse, gordugun gibi cok doluyum bu konuda, cenem dustu :) Koray'a da sabir diliyorum. Evlilik bu, hani demistik ya :) Uc kisilik evlilik valla.

Defnecim, valla artik ben de gulmeye calisiyorum bu kiza, baska turlu olmuyor cunku :) Iste boyle muz kabuguna filan bastigini hayal edip kendimi avutuyorum :)

Zeynepcim, sensin degil mi? Yok sekerim, zaten fantezi idi o, hemen kaldirdiydim ben kabugu yerden. Ben de seni seviyorum. Bi de Zipzip'i da cok seviyorum :)

tozbezi dedi ki...

harika yazmışsın ,insan sinirlenince ne güzel küfrediyor değilmi,aslında suratına suratına edeceksin o küfürü bak nasıl güzel geliyor nasıl olsa anlamaz canım benim...öperim çokça

YesilErik dedi ki...

Hehhehe, evet Tozbezicim, yurtdisinda yasamanin avantajlarindan biri de budur. Salliyorsun kufru bagira bagira, nasilsa anlayan yok :) Sonra turkiye'ye dondugum ilk gunlerde annemin agzi acik kaliyo, kizim sen ne bicim konusuyorsun oyle diye. Adapte olmam bi kac aliyo :P

fethiye dedi ki...

amanin dikkatli ol boyle ulu orta kufrederken :) :)

Biz kufretmiyorduk ama bu konudaki bir kac animdan birini yazmadan edemicem: bizim grad school'daki diger turk arkadasimla ayni koridordaydi ofislerimiz. Aksamustu kimseler yokken ortalikta bazen kizilderili usulu bagirarak haberlesirdik "gelsene bir sey gosterecem", "bi dk cise gidim gelim" gibi seyler. Nispeten ufak bir Universite, pek deGil, bizim bildiGimiz baska hic Turk yok. Aylar sonra, ayni koridorda, koca universitedeki 3. Turk profesoru farkedene kadar gitti bu saltanat tabii. Adamcagizla tanistigimizda ne hal almistik tahmin edersiniz herhal? :)

YesilErik dedi ki...

Heh heh, guzel hikaye. Ve evet amanin dikkat. Birisi googleda orospu diye aratip ilk burayi bulmus, hayirli olsun :PP

YesilErik dedi ki...

Ay pardon, 42. sayfada cikmisim, ilk degil neyseki. Fiyufh!!!