Pazartesi, Kasım 14, 2005

Haftasonu sakin

Cumartesi sabahi kalktim, sersem sersem calisma odasina girip bilgisayarin basina oturdum. Heh heh, Erik blog olayina bulastigindan beri artik evden de rahat rahat takilabilmekteyim ; ) Ayrica superrrr bir ayilma yontemi oldugunu kesfettim bunun. Bir-iki blog okuyayim, hemen gozum aciliyo yane… Sonra mutfaga gittim, bi de baktim Erik bi hamur hazirlamis. Kepceyle tavaya dokuyo. Aaaa dedim pancake mi yaptin? E super ; ) Mal mal pancakelerin yapilisini izledim tek tek. Bununla da yetinmedim, yok dikkat et, yok yapisiyor, doktukten sonra kepceyle cok oynasma vs gibi lakirdilarla sinir ettim ettim Erik’i. Yahu birak adam yapsin. Yok birakmam :) Neyse pek gozel oldular. Sonra madem pancake ile basladik, amerikan kahvaltisi olsun dedik. Yanina “over easy” yumurta ile sucuk yapmaya karar verdik. Ama turk sucugu. Onlari da ben yaptim. Valla super bir kahvalti oldu.

Sonra oglenleyin alisverise gittik. Artik pazar kurulmadigi icin markete gitmek zorunda kaldik. Bi yigin yesillik ve meyva aldik. Pekh bi saglikli besleniriz. Bi maydonoz alacaktik, baktik maydonozlar cok kotu gorunuyordu. Sonra biraz ileride maydonoz koku diye bir sey bulduk. Tiknaz ve beyazimsi havuc gorunumunde bir kok, hem saplari da bir demet maydonoz kadar coktu. Ondan aldik. Tadi kerevize benziyordu biraz, sonra salata yaptik, havucla ikisini rendeleyip. Hem kerevizimiz hem maydonozumuz olmus oldu.

Bizim baharatciya da ugradik. Sonunda Herb de Provence aldik! Erik o kadar da kotu degilmis dedi. Sonra onun asil sevmediginin buket garniye oldugunu anladik. Fransizcam hic yokhtur valla, oyle dumduz turkce yazarim. Neyse, bi de bicentennial rub diye bir sey varmis. Bunlar (yani bu amerikalilar) bu kitaya ilk gelip kolonilestikleri zaman kullanmislar bu baharattan. Neyse merak iste, biz de bakalim ne menem bir seymis bu diye aldik. Fena diilmis.

Gun icinde aklimiza ne zaman dustu hatirlayamamaktayim ama lahmacun krizine girdik ve aksamina lahmacun yapmaya karar verdik. Hemen bi tarif bulup bastim ben. Erik hamurunu yapmaya basladi. Ben de asistancik olarak etrafinda pir pir dondum durdum. Hayatim biraz daha yogurt, hemen yogurt, biraz daha un, hemen un koydum hamura. Bir yandan da icini hazirladik. O sirada birader aradi. N’aber Abla, n’apiyorsunuz diye.. Dedim, bilmek istemezsin. Niyeki dedi. Kafayi yedik, lahmacun yapiyoz dedim. Hee, ben simdi atlayip gelsem, 9 saate kalir mi bana da bi seyler dedi. Yavruuuum. Yok dedim, sen simdi zahmet etme, biz donduracagiz zaten bir kismini, gelince yersin. Iyi dedi. Lahmacunlar da pek guzel oldu. Hatta fotografini cekip koyacaktik buraya ama kameranin pili bitti, uyuz oldum. Bitmis halini cekemedik. Neyse, dondurulmus olanlari yapinca cekeriz artik. Gece de film izledik. Crash’i kiralamistik. Erik izlememisti, ben yazin MG’yle sinemada gormustum ama bi daha izledim.

Pazar gunu de gene yemek ve alisverisle gecti. Ama kiyafet alisverisi bu sefer. Christmas suslerini koymuslar vitrinlere. Yavas yavas Turkiye’dekiler icin de alisveris yapmamiz gerektigini farkettik. Gene kime ne alinsa aceba sorulariyla azicik kivrandik. En azindan Kedicige alabilecegimiz bir iki sey gordk. Bu da bizim Kedi’miz, Sugibi’nin Kedisi diil. Erik’in biraderi de Kedi’dir de. Bi de Firca Kafadir. Bi de Elma Yanaktir.

Iste boyle. Guzel ve sakin bir haftasonuydu.

11 yorum:

ycurl dedi ki...

O lahmacun tarifini eklesen pek bir sevinirim. Biz de gelecek haftasonu yapalim bari.

YesilErik dedi ki...

Olur tabii, eklerim.. Ama tarif evde simdi, aksama ekleyebilirim ancak, olur mu Ycurl..

tavsan dedi ki...

:) pek bi mutlu oldum valla, hos bi haftasonu olmus canim. zaten senin yazilarini okumak hep keyifli;) biz de burada bi Turk lokantasi bulduk adam gibi, iste cumartesi aksam arkadaslarla oradaydik. gerci ben lahmacun pide olayina girmedim direk mezeler ve tatlilar seklinde gittim. ay neyse cok bahsedince boole seylerden cani cekliyor insanin. afiyet seker bal olsun size. dondurucu olayi da super fikirmis.

ycurl dedi ki...

Acelesi yok canim. Ne zaman uygun olursan.

fethiye dedi ki...

ben de utu yapip durdum! Aklimdan sugibi gecti. Ben aylarca yapmayip bir haftasonunda bilmem kac tane gomlek utuleyip sonunda pes ettim ve bu isi pek de sevmedigimi bir daha hatirladim. Sonucunu seviyorum diye yapiyorum ama iste! Sizin haftasonunuz sanki 48 saatten daha uzunmus gibi geldi, kendiminkiyle karsilastirinca.

Aaa, aslinda yalan olmasin. :) Kahvalti iCin simit de yaptim, ctesi aksama misafir cagirip onlar icin yemek ve yogurtlu kek de! Simit tarifini biraz daha adam edeyim, hangi unla, ne kadar mayayla vs diye detayli yazacam.

Dalgic dedi ki...

Tarif Aquanaut'ta sergilenmektedir. Yaninda bir de odullu bulmacamiz var. Sorunun yanitini dogru bilenlere ozenle dondurulmus lahmacun gonderiyoruz.

mono dedi ki...

allahım yemek yapan erkekler gördükçe gözlerim yaşarıyo, ağlayasım falan geliyo böle :)

şugibi dedi ki...

eliniz deymişken sugibinin kedisine de alıverseydiniz bi kaç bişey.

YesilErik dedi ki...

Tavsancim, biliyorum sen hafif takiliyordun aksamlari.. En iyisi, bi de biz yapabilsek.

Fethiye, sana da fisfis alalim, ne ugrasiyorsun utuyle. Yalanciktan da olsa azicik ise yariyor. Bekliyoruz simit tarifini, gerci bana lazim degil cok ama :PPP

Pinar ve Nine (sadece Nine diyebiliyoruz degil mi :)), guzel bir sey walla hakkaten esin yemek yapmasi. Boyle hos surprizler yasayabiliyor insan. Erik cok guzel pogaca da yapar, bi de pastane pidesi, bi de bi de bi de :P Zaten hamur islerinden sorumlu ev bakani o. Ben anlamam cok. Ben temizlikten sorumluyum daha cok :(

Sugibicim, bedenini bilmiyoz senin Kedi'nin.. Gerci bizim Kedi'ninkini de bilmiyoruz, en son gordugumuzden bu yana gene bi kafa boy atmis diyorlar. Harbi, buralardan istediginiz bi seyler varsa getirelim, vitamin mitamin...

fethiye dedi ki...

fisfis nedir gulum? Alalim.

YesilErik dedi ki...

Simdi sekerim, boyle urunler satiliyo. Aliyosun, camasir hafif nemliyken uzerine fisfisliyosun, kirisiklarini gideriyo. Bu konu bir kac ay once Sugibi'nin blogunda bi irdelenmisti, bilmiyorum ondan sonra kac kisi faydalandi bu nesneden.. Tshirtlerde filan cok iyi sonuc veriyor, ama gomlekti panatolondu, onlari gene de bi utulemek gerekiyor. Yani tam olarak bi cozum oldugu soylenemez. Daha cok casual seyler icin yararli diyelim. Dove'un var, ondan kullaniyom ben. Marketlerde camasir kisminda olmasi lazim, rahatca bulursun.