Perşembe, Ekim 20, 2005

Yimekh

Efenim, dun aksam havalarin sogumasini filan dinlemedik, Erik’le dondurma krizimiz tuttu. Buralarda supppper dondurma yapan yerel bi dondurmaci var. HaagenDazs filan yaninda halt etmis, ama Mado’dan iyi olmasin, oraya gittik. Bademli hindistan cevizli cikolatali bi cesitleri vardi hasta oldugumuz, ondan almak istedik. Meger “seasonal favorite”mis, yayindan kaldirmislar. Yaaa diye mizmizlanirken, bu aralar cok mizmiziz, yeni seasonal favorite ile tanistik. Sizi de tanistirayim: pumpkin spice! Yanina da cikolata parcali hindistan cevizli bir cesit daha aldik. Sonra Erik’in karamel’i de geldiginden bi de butterscotch sosu aldik. Dogru eve yollanip kendimize bi dondurma kompozisyonu hazirladik. Bir guzel mideye indirdik. Sonbahari resmi olarak acmis bulunuyoruz, hayirli olsun. Yarim saat gecti gecmedi, tabii bizde gene aclik sinyalleri bas gosterdi. Efenim, sonunda turk bakkalina ugradiydim da, ramazan pidesi vardi evde. Erige dedim ki bak simdi ben bu pideden yiyecem, ama yaninda tulum peynirini degil, zeytin ezmesini tercih ediyorum, cok kalorili olmasin yani, o bakimdan. Erik de bok degil kaka seninkisi dedi. Onayi alan ben hem zeytin ezmesini hem de tulum peynirini sofraya getirerek harika bir is yaptim. Ustune bi de bunlari zikkimlandik. Ama ben hala actim. Hayatim, ben aciktim mi diye sordugum zaman Erik gayet ciddi hayir hayatim degilsin dedi ve konu kapandi. Ben bazen tam anlayamam da ac oldugumu, Erige sorarim. Bi de turk bakkalinda gullac gordum gene. Ramazan diye indirime bile sokmuslar ama almadim. Sebebini ise hala cozebilmis degilim. Onemli degil. Asil bomba ben kasada beklerken bakkalin firinindan o anda taze simit cikmis olmasiydi. Amaniiiin diyerekten onlarin ustune atladim tabii. Aslinda iki gundur simitle besleniyorum. Superdiler valla. Bi de su Ankara simidini denemek istiyorum, bloglarda okumustum, daha gevrek oluyormus. Neyse, pisbogazim evet, Pinar’dan cok olmasin :PPP

13 yorum:

ycurl dedi ki...

Hem bakkal var hem de bakkalin firini var alla alla. Buradaki bakkalin firini filan yok oyle sicak taze simit bulma olayi da yok. Ne sansliymissin. Yoksa burasi Detroit civarinda bir yer olmasin sakin? Nedense midwest alanlarinda oldugunu dusundum.
Neyse meraklanasim geldi ne yapayim yani. McCartney yazin uzerine e-donkey baktim var mi diye. Ay ne kotuyum mp3lerini de buldum :)

koray dedi ki...

o pumpkinin yanindaki spice tarcin agirlikli midir yoksa baska bi sey midir diye bir meraka dustuk burada. nedir?

YesilErik dedi ki...

Ycurl, nedense dogru dusunmussun :) Sansliyiz evet, hem de super sansliyiz. Yeni acildi bu bakkal, biz de cok saskiniz bu pide, simit olayina. Mp3ler'i de iyi dinlemeler. Hayirli bi seye vesile olmusum gibi hissettim, iyi geldi :)

Koray, simdi bu gabagin yanindaki spice tarcin agirlikli evet. Ama muskat ve karanfil de koyuyorlar icine. Tarcin tadi one ciksa da hos bir karisim tadi aliniyor. Cok populer bir lezzet burada. Hatta az once pumpkin spice latte ictim geldim. Sezonda diye her seyin icinde.

fethiye dedi ki...

Gicik misin nesin yaaaa! Turkiyedekileri okumuyorduk simit mimit dediler diye sen de basladin.

mono dedi ki...

yaa ben de istiyorum o dondurmalardan, biz burda madonun karadut-kaymağıyla idare ediyoruz, yok öle season favorite mavorite ler, böle anlatıp anlatıp canımızı istetmeyin yeşilerik hanım :) diyceksin ki tadını bilmediğin bişeyi canın nasıl ister.. benim herşeyi isteme potansiyelim var, sor bak feruduna söylesin :P

Gün dedi ki...

Bir dondurma sapığı olan bana yapılacak en büyük kötülük bu herhalde, ayy nasıl güzeldir şimdi o dondurmalar :))

YesilErik dedi ki...

Nihöööyt! Bir tasla iki kus vururmusum da haberim yokmus :) Buradakiler simit isterler, Turkiyedekiler ve Hollandadakiler sezonun favorisini merak ederler!

Pinar, gozunun yagini yiyim, idare (!) ettigin seye bak da oyle de ne diyeceksen :) Sen de soruyo musun Feridun'a aciktim mi diye? Yok yok, sen en iyisi doydum mu diye sor, digerinin zaten cevabi belli :P Zor valla Feridun'un isi.

Fethiye, yolliyim sana simit? Ciddiyim bak. Ycurl, sen de ister misin?

Gun, teknolojik imkanlar elverse de su dondurmadan da sana getirebilsem. Guzeldi valla. Hala guzel, daha dun aksam yedim gene, heh heh :)

fethiye dedi ki...

sagol canim, teklifin bile cok ince. ben evimde yapacam insallah. :) O zaman firindan yeni cikmisinin fotosunu sana gonderirim. Ah bu internette ne zaman "koku" da gonderebilecez acaba?

ZeYNeP dedi ki...

Cok guldum commentleri okurken :))
ben cok denedim simiti, her tarifi denedim desem yalan olmaz, ama olmuyor Ankara'daki simit dunyasinin simitinden olmuyor gencler, vallahi cok sanslisin yesilerikcim, burada koca Houstonda zaten bir turk bakkal var, oda bana cok uzak, onda da firin filan yok zaten, baskalari yemekler yapiyor orada satiliyormus, ycurl daha cok bilir ona yakin o gidiyor bol bol :))
afiyet olsun bizler icin bol bol ye, kulaklarimi cinlatsan yeter...
zeynep

ycurl dedi ki...

Ya ben bu simit krizine dayanamayip evde yapayim dedim ama beceremedim. Tum olculeri de halbuki dogru kullanmistim. Pekmeze batitirip susamladim ama tadi olmadi :( Yesilerikcim sagol ince teklifin icin. Krizim boyutu asarsa yuzsuzluk edip isterim belki :)) Ama dur Fethiye bir denesin cunku onun tarifleri cok iyi oluyor. Belki o zaman yine denerim.
Zeynep abla, ben gormedim Turk markette yemek satildigini. O eskiden olmasa.

koray dedi ki...

ycurl isin sirri simitin unundaymis. gercek pekmez zaten artik kullanan kalmadi neredeyse bildigim kadariyla (glikoz mlikoz idare ediyorlarmis firincilar). deniz bu yakinlarda un konusunda calismalara baslayacak (emri vaki yapmiyorum yeminlen, daha yeni konustuk), gavur firincilariyla falan konusacak nedir bu unlar nerelerden nasil bulunur diye. merakla ve hasretle bekliyorum sonucu.

yalniz sunu anladim ki yurtdisinda yasayan bir turkun aklini en cok kurcalayanlardan biri simitmis. cok az yiyecek ozluyorum artik; biri simit digeri de acibadem kurabiyesi. bir de taze barbunya, borulce diye giden bir liste var ama onlarin mevsimi gecti zaten artik :)

ycurl dedi ki...

Koray,
acibadem kurabiyesi ve simit benim listemde en cok ozlenen yiyecekler arasinda. Diger pek cok seyi bulabiliyorum ya da yapmaya calisiyorum. Un konusunda hakli olabilirsin. Bu konuda Fethiye ve Zeynep abladan ne tur un kullanmam gerektigini ogrenmem gerekli. Allah bilir yesil erik hanim acibadem kurabiyesi de buluyordur. New Jersey'de bir Turk pasta/firini bulunca ilk saldirdigim sey acibadem kurabiyesi idi.

YesilErik dedi ki...

Yok, gormedim acibadem kurabiyesi. Henuz :) Italyanlar da yapiyorlar ondan aslinda, hazir posette amaretto cookies diye gordum ama almadim hic. Hani kriz aninda kurtarici olabilir. Ama taze barbunya fasulyesi pisirdim bu yaz, hem de iki kere ;)