Perşembe, Ekim 20, 2005

Npr'in incileri

Sabah gene Npr’da guzel bir soylesiye rastladim. PaulMcCartney turne sebebiyle DC’deymis. Gelmisken bu soylesiye bi katilayim demis herhalde. Kendisinin son albumuydu soylesinin konusu, “Chaos and Creation in the Backyard”. Album hakkinda iyi seyler yazilip ciziliyor. Programda birazcik dinleme firsati dogmasi iyi oldu. PaulMcCatrtney’in Yesterday’i soyledigi tarzda bir calismasi var, sesi yalin bir bicimde one cikiyor. Yer yer, aslinda baskin bir 60lar’in Beatles tarzi, Radiohead ve Coldplay esintileri de ilk basta dikkat cekenler. Gercekten cok hos geliyor kulaga ortaya cikan muzik. Programin ilerleyen dakikalarinda zaten albumun yapimcisinin Radiohead’in albumlerinin de yapimcisiyla ayni kisi oldugu ortaya cikiyor. Biz de tam Erik’le Radiohead de ne kutsal bi gruptur, bi Ok Computer daha isteriz diye mizmizlaniyorduk. Bi Ok Computer daha beklemek olmaz tabii, guzel bir sentez beklentisi fena degil. Belki de bu yuzden bu albumun PaulMcCartney’in son yillardaki en iyi calismasi oldugu soyleniyor. Soylesinin linki surada. Sanirim bu albumu en kisa zamanda edinecegim. Daha once soylemis miydim, en boyukh Npr, baska boyukh yokh!.

8 yorum:

fethiye dedi ki...

Bu "kh" genizden cikan cinsten herhal? ;)

Dinlim bakim bi ara su soylesiyi. Madem cok tavsiye ediyorsunuz Yesilerik hanfendi.

ycurl dedi ki...

sevgili yesilerik,
istersen mp3leri yollayabilirim sana ;) Ne de olsa sen ilham oldun bulmam icin

YesilErik dedi ki...

Dinleyiniz Fethiy'anim :) Evet, genizden gelen kh'dir kendileri.

Ycurl, valla aklimdan gecirmedim desem yalan olur, simdi Ycurl hazir indirmis ne guzel yollasa bana da diye. Isterim tabii, tesekkurler. PaulMcCartney bey bir iki gun icinde buralara da geliyormus malesef, afislerini daha yeni astilar. Bi sinir oldum ki sorma, ben daha albumu bile dinleyemeden. Neyse artik, bi dahaki sefere ama, bi dahaki sefer olur mu ondan da supheliyim. Adresim yesilerik1-at-yahoo.com Herhalde sigarlar buraya.

fethiye dedi ki...

dinledim sonunda ;)

mp3'leri ben de mi alsam nedir? isteyene gmail hesabi s'edebilirim. Album almadan once dinlemek iyi olabiliyor.

fethiye dedi ki...

dinledim ama tesekkur de etmem ha!

sagol yesilerik, haber verdigin icin. :)

Adsız dedi ki...

ya ben aslinda kac gundur yazicam ama oyle yogun gecti son iki hafta. yoksa ben aslinda senin mood zwinglerinde de (yazip sildigini okuyamadim zaten), ustu kapali duygu dalgalanimlarinda da ve su gecenki saka gibi gercek kaza haberinde de (sadece duymak/okumak bile) yaninda olmak istedim. neyse simdi biraz daha az yogunum ve dahi haftasonu geldi. ve de ustune ustluk sen radiohead demissin ok computer demissin. valla hayallerimi susler oyle bir album daha. gerci bu aralar pek dinleyemiyorum ama en kisa zamanda el atcam dinleyebilecegim formatlar bulcam. bu yuzden merak ettim Paul Mccartney amcanin yenisini de. neyse simdi birikmis cumleler olunca destan oldu bu yorum. bilahere en kisa zamanda gene yazarim:)

ycurl dedi ki...

sevgili yesilerik,
parcalari tek tek yolluyorum artik. Herhalde gider bu sekilde. Fethiye, e-mailini verirsen sana da gonderirim.(ycurl-at-yahoo.com)

YesilErik dedi ki...

Ycurl, cok tesekkur ederim, cok makbule gecti. Zahmet oldu sana da tek tek yolladin hepsini.

Fethiy'anim, ne demek.

Tavsancim, ben burdayim, sen de ordasin, goruyorum ugruyorsun zaten. Dert etme. Islerin rast gitmistir umarim. Operim.