Pazartesi, Eylül 26, 2005

Öhöm..

Bir haftadir hapsirik, bogaz giciklanmasi, aksirikla uyanip, C vitamini yuklemesi yaparak hasta olmamaya calisan ben n’apiyorum, nasilsa labda hirkam var diye bu yagmurlu havada cibil gibi gene tshirtle evden cikiyorum. Bi geliyorum, hirka mirka yok. Neyse, onlugumu giydim ben de. Hem daha profesyonel ve mesgul bi hava veriyo…

12 yorum:

Adsız dedi ki...

dikkat et kendine yesilerikcim. boyle meyva cayi felan; hatta sicak corba yap kendine usenme (ya da Erik yapsin;).
bir de bu onluk meselesi komik bisi; hakkaten bi havasi var. annem de isyerinde labda calistiklari icin giyerdi; bir de boyle deney tupleriyle felan calisirlardi ben de cok ozenirdim ona kimya muhendisi olcam derdim. neyse sonra fizikci olduk iste (buraya parantez acip uc nokta koymakla yetinicem ...).
bir de seni okumama neden olan tarz benzerliginin diger oznesi Kanada'daki arkadasim (vay be nasil cumle kurarmisim!) bana bir email yolladi "not-to-do list" konulu, daha once gormediysen gondermek isterim sana, ama nasil?

YesilErik dedi ki...

Tavsancim, siz fizikcilerin de isi zor walla :) Corba yapmak lazim tabii, artik aksama.. yesilerik1@yahoonoktacom'a yazabilirsin bu arada. Bi email linki koyacam buraya ama, beceremedim henuz. Operim.

koray dedi ki...

ben de bir kocaadam (hep kocakari olacak degil ya) recetesiyle katilayim:
hasta olacagimizi hissetigimiz zaman hemen isi gucu birakip eve kosuyoruz, zaten o kiriklikla calisilmaz. eve varinca derhal kuveti dayanabilecegimizin en ust noktasinda sicak suyla doldurmaya basliyoruz. kuvet dolarken yanibasina bir sehpa cekiyoruz. sehpanin uzerine tercihen konyak (veya armanyak -armagnac), o olmazsa burbon vyea rom ihtiva eden bir kadeh ve okuyacak bir iki sey yerlestiriyoruz. kuvete girip ickimizi yudumluyor ve "ne sicak oldu beah" diyoruz. yeter bu kadar dedigiiz noktada akabinde sicakligi giderek artan bir suyla dus alip banyo faslini kapatiyoruz ve c vitaminli aspirinimizi alip, sikica giyinip yataga daliyoruz. sabaha tas gibiyiz.

gecmis olsun :)

YesilErik dedi ki...

Bew'cigim, ben de sana mucuk mucuk. Sana da cok gecmis olsun.

Koray, sagolasin, kocaadam (:))recetesini uygulamaya niyetlendim simdi. Yalniz konyak yok, onun yerine raki ve beyaz peynirle yapsam su isi? Kuvette bile yiyecek dusunmekteyim, aferin bana.

Adsız dedi ki...

Selam...
Yaklasık bir hafta once (galiba) blogunu keşfettim. Düzenli olarak okuyorum. Galiba alıskanlık yaptı.Burdaki salak gazetelerin salak koseyazarlarından daha iyi. O gerizekali baskan la ilgiliydi galiba ilk okuduğum yazı. Nefisti.
Aslında soylemek istedigim yazıların bende tuhaf bir nostaljik burukluk yaratıyor. Hatta oyle ki canım sigara filan içmek istiyor. Efkarlanıyorum galiba. Anlatabilecek miyim bilmem.
Amerika'ya hiç gitmedim ama universiteyi yurtdısında okudum. Ayrıca sadece universite mezunuyum ama asıl dipteki istegim araştırma yapmaktı.
O yuzden seni okurken hem yasadıklarıma tekrar donuyorum, hem de yasamadıklarıma. İnsan yaşamadıgına nasıl nostalji hisseder bilmiyorum. Ben oyle hissediyorum. Sana bir tavsiye : yazdıklarının hard copysini sakla ve sonra turkiye'de yayınla. Cok ciddiyim.

Sevgiyle kal...

koray dedi ki...

yok yok, raki daha sonra. eger bogazda giciklanma, yanma gibi bir enfeksiyon alameti falan varsa antienflamatuar niyetine aliyoruz rakiyi :)) eger boyle semptomlar gorulmezse de hastaligin gecmesini kutlarken raki icmek caizdir. valla yoldan bi ceyreklik sise burbon falan al eger cidden niyetlendiysen. hastalik agzinin tadini vurmadiysa four roses, agzinin tadi yoksa da early times falan yakisir :)
(gaza geldim ben icicem simdi uykuluk bi tane)

Gün dedi ki...

Dün yorum sayfanı açamadım yazamadım, geçmiş olsun, bol bol c vitamini al canım, kuşburnu bulabilirsin sanırım orda, bende çok işe yarıyor.

mono dedi ki...

umarım bugün hepsi geçmiştir yeşilerik, zaten koray'ın tavsiyesinin üstüne tavsiye yok bence, küvet keyfinin üstüne kalın çoraplar, hırka belki battaniye TV dizileriyle pek güsel gider.
PS: ben de ÖSS'den önce acaba doktorluk nası bişi diye hastanede önlükle dolaşmıştım ama yetmedi doktorluğu istememe ;)

wizkid dedi ki...

cok gecmis olsun yesilerik.

YesilErik dedi ki...

Cok tatlisiniz ya, sagolun hepiniz. Iyiyim ya, o kadar ciddi degil durumum, sanirim yasayacagim :)

Koray, malesef dun aksam basaramadim kuvet olayini, corba icip C vitamini almakla yetindim. Bu aksam yalnizim, kesin deniyorum. Bakiim four roses var miymis bizim likor dukkaninda. Denemedim hic daha once.

Guncum, var burda da kusburnu ama bizim evde yok. Meyva cayi filan var, ondan yaparim.

Pinarcim, ben son anda tip yazmaktan vazgectim. Hala keske yazsaydim diyorum. Onun yerine labda takiliyom boyle iste.

Teskur ediyorum Wiz.

Ve Sevgili Anonim,
Sagol yazdiklarim hakkinda soylediklerin icin. Itiraf edeyim, cok hosuma gitti. Sanirim hepimiz bu bloglar sayesinde degisik veya ayni yasamlara birebir taniklik ediyor ve kendimizden bir seyler buluyoruz. Cok hos bir sey bu, o yuzden cok kolay bagimlilik yapiyor :) Yazdiklarimin hard copy'sini sakliyorum, ama ilerde torunlarim filan okur diye :P Keske yorumlari da saklayabilsem. Bu blog ne kadar sure varolur bilemiyorum. Sevgiler.

Minik Patikler dedi ki...

Himm gecmis olsun coook gecmis olsun hem de.

YesilErik dedi ki...

Tesekkur ederim Minik Patikcim, iyiyim cok sukur :)