Salı, Eylül 27, 2005

Fitting Fee-Come again?

Dort gozlu oldugumu daha once beyan etmis miydim bilemiyorum, dort gozun tekiyimdir. Bir yili askin bir suredir lenslerimi terketmis gozluk kullaniyordum. Ama gozlukten gene fena baydim ve lense geri donmeye karar verdim. Dun de goz muayenesine gittim, lens recetesi almak icin. Jeffrey isimli genc doktor ilgilendi benimle. Bir guzel olctu, bicti, duvardaki harfleri okuttu filan. Tabii gene nerdensin, Turkiye mi, aa super, bi arkadasim gitti oraya gecen yil muhabbeti dondu. Turkiye’ye giden Amerikali vatandas sayisi beni dumur etmeye devam etmekte. Neyse, uzuuun bir muayene sonrasinda sira lensleri secmeye geldi. Dedi ki, bu lensleri bir hafta kadar kullanacaksiniz, sonra geleceksiniz, eger memnun kalirsaniz biz size bir senelik lens verecegiz. Yalniz bunun icin 50 dolarlik bi ucret vermeniz gerekiyor, buna fitting fee diyoruz. Sigorta da % 15’ini karsiliyor. Yani bize odemeniz gereken miktar 42 dolar 50 cent. Kacingggg!!! Whooho dedim ben de. Ne demek bu fitting fee, sen getir lensi, bak nasil oturtuyorum ben onu gozume. Nedir bu boyle, enayi parasi mi? Muayeneye para vermiyoruz diye ille bir seye para verecez yani. Bu kadarini icimden soyledim. Kusura bakmayin ama cok aptal bir sey bu dedim sonra sesli olarak. Bunu odemezseniz size recete veremem bugun, Amerika’da isler boyle yuruyor gibisinden bir seyler dedi. Onceden goz doktoruna Turkiye’de gittim ya, oyle de laf soktu akli sira. Baska nerede gidecektim pardon? Ogrenci sigortasi goz ve dis kapsiyor sanki burada!! O kadar para bayildigimiz simdiki sigorta bile boyle fitting fee gibi abidik paralarin ancak % 15’ini karsiliyor gorunuyor. Sigorta sirketleri ve bankalardan nefret ettigimi daha once soylemis miydim. Neyse, el mahkum, ayak gardiyan, verdik parayi, aldik lensi. Iyi oturdu. Gule gule kullanayim bari.

13 yorum:

ycurl dedi ki...

Gule gulen kullan lenslerini. Ben de sigorta sirketleri ve bankalardan nefret ediyorum. Gecenlerde doktora gitmistim meger sigortam muayene parasinin yarisini karsiliyormus. El insaf dedim, hem sigorta parasi ode hem de hicbir ise yaramasin. Eh burasi Amerika elini versen kolunu alip bir de ustune para isteyecekler.

Gün dedi ki...

Burda da farklı değil sigorta durumları, hala istediğin dr'a gidemiyorsun yok bilmem kaçını karşılıyor, limit şu bu, var bir yolu çok daha fazlasını prim olarak ödemek, iyi de o kadar parayı neden bir anda vereyim ki, ihtiyacım oldukça gitsem bir sene de o kadar para harcamam, allah lazım etmesin tabii, bir de hamilelik doğum için çok mantıklı ama onunda yolunu bulmuşlar sigortalanıyorsun ama 1 sene sonra hamile kalmana izin veriyorlar, hatta bir şirket eşini de seninle sigortalatıyor 1 seneliğine, tam yolunacak kaz hesabı...

Donna Quijote dedi ki...

:) güle güle kullan.

ZeYNeP dedi ki...

Fazla gulme kullanirken, sulanir gozlerin bu sefer, o suyu silicem derken ellerinden belki mikrop bulasir, enfeksiyon kaparsin, ben cok yaptim cunku alerjik biriyim zaten ,ondan oyle soyledim, cok gulme kullanirken diye, gule gule kullan diye yazan dostlar icin :))
bende lensi kullanamayan biriyim, 9 yasimdan beri gozluk kullanan biriyim, astigmat ve hipermetropum,
ama son 1 senedir attim gozlugu filan, yeter dedim, gordugum kadari ile gorucem, cocuklugumdan beri gozluk tak, duzelir diye avutup durdular, duzelmiyor bu yahu,gozumun mercegindeki sorun nasil duzelsin, o sebeple kullanmiyorum, ama kitap okurken yakin gozlugu kullanmaya basladim istemeyerekde olsa :(
saglikla kal, kullanabildigin kadar kullan
Zeynep

fethiye dedi ki...

HAlA gozlerim bozuk diyl! Hava atayim ben de :)

Biz bir de "kefen parasi" oderdik ya, sizde de var mi o?! Ay ne sinir olurdum. Neymis efenim, olursek ulkemize gonderme masraflarini karsilasinmis. Dusuncesi bile kotu. Universitedeydi o. Isyerinde yok bu uygulamalar.

bgm dedi ki...

Lenslerini gule gule kullan.. Bende ömrüm boyunca bozuk görmenin nasıl olduğunu merak ettim ve de ediyorum. Sanırım insanoglu tatminsiz. Bozuk olunca saglam, saglam olunca bozuk ister.. :))

mono dedi ki...

erik güle güle kullan hakkaten, aslında bence hala en güzeli çizdirip kurtulmak ama doktorlar yanaşmıyo bi türlü. begüm bence hiç merak etme, emin ol iyi bişi diil.

Minik Patikler dedi ki...

Gule gule kullan :)

YesilErik dedi ki...

Tesekkur ediyorum hepinize, sizin iyi dileklerinizden sonra kesinlikle daha sirita sirita kullanacagim bu lensleri (ama cok degil, di mi Zeynep :)).

Ycurl ve Gun, sanirim dogalari geregi, sigorta sirketleri ve bankalar bilumum harcamalardan kendileri en karli nasil cikarlar, onceden hesaplamislar. Bireyler olarak biz olasi senaryolarin birkacini yasiyoruz ve bu bize bir surprizmis gibi geliyor. Ama Allah korusun, tedavisi cok cok pahali hastaliklar var, bunlarla sigortasiz basetmek mumkun degil. Hayati kayar insanin. O yuzden sigorta yaptirip unutmak lazim, Allah kullanmak nasip etmesin. Gene de insan sinirleniyor cunku ortada bariz bir somuru durumu var. Gereginden cok cok daha fazla kar ediyorlar.

Donna, tesekkur ederim.

Fethiye ve Begum, ne kadar sanslisiniz. Pinar'a katiliyorum, Begum, pek ozenilecek bir halt degil. Bozuk gormeyi azicik tarif edeyim, yagmurlu bir gunde su damlaciklari cama yapisir ve asagi dogru akmaya baslar, disariyi net goremezsin ya. Onun gibi diyebiliriz. Fethiye, bizden de aliyorlardi o kefen parasini, sigortaya dahildi.. Daha dogrusu mutlaka sigorta yaptirin, olum durumu olursa cenazeniz kalir burda, aileniz cok ugrasir demislerdi.

Mertcan, sen simdi dortgozlusun ve hic lens kullanmadin mi hayatinda? Benim lenslerin mekanizmasi soyle: Iki hafta omru olan lenslerden bir sene yetecek miktar aliyorsun, asagi yukari 25 cift. Kullandikca atiyorsun. Lenslerin pek cok modeli var. Bazilarini 30 gun hic cikarmadan kullanabiliyorsun. Gozun hassasiyetine bagli olarak degisiyor. Ben o sansli insanlardan degilim, pasa pasa her gece cikarip yatiyorum.

Pinar, ameliyat uzak gorunuyor. Aslinda pek cok arkadasim yaptirdi ve cok memnunlar ama goz bu, ben pek guvenemiyorum acikcasi. Senin doktor harbi iyiymis, bazilari hemen o dakka ameliyat onerebiliyor.

Siyaz, iste boyle polemiklere firsat vermemek icin lens ve gozluk gibi yararli aletleri zamani gelince yeniliyoruz :)

YesilErik dedi ki...

Sagol Minik Patikcim :)

Adsız dedi ki...

yesil erik..
ben lens almak icin bu siteyi kullaniyorum.. http://www.go2contacts.com/
acayip memnunum.. Canada temelli bir sirket oldugu icin recete istemiyorlar lens gondermek icin.. sadece doktor adi ve numarasi soruyorlar.. ben simdiye dek hic vermedim..yok aslinda bir kez verdim.. Turkiye'de noroloji uzmani olan ablamin adini yazdim!!.. aramislar mi? aramislar..ama lenslerim geldi:)) hep de geliyor..
Felix..

YesilErik dedi ki...

Felix, boyle siteler iyi oluyor hakkaten, ben de bir iki kere kullandim daha once. Simdi sigorta bir miktarini karsiladigi icin o sekilde alacagim bu sefer.

YesilErik dedi ki...

Bir sey degil Mertcan, ne demek. Bu arada duplicate yorumunu da siliyorum izninle.