Çarşamba, Ağustos 03, 2005

Bilim guzel bilim

Benim cekik hocayla gorustum bugun. Sonuca cok yaklastin, boyle devam dedi. Kendimi nasil iyi hissettim anlatamam. Iyi veya kotu hicbir geribesleme olmadan, bulanik sularda yuzuyormus gibi calismak yormus beni. Sonra bugun etraftaki diger insanlarla da bilim konustuk. Cok guzeldi fikir alisverisinde bulunmak. Aklima geldi. Bizim hocanin dersine giriyordum gecen donem. Sadece dinlemek icin, yoksa oyle sinavlara gir, projeler yap, benden geceli cook oluyor. Neyse, donem boyunca bir dolu guzel sey ogrenmenin yanisira hocanin anlattigi minik anekdotlar ve aktardigi kendi dusunceleriyle de ders cok renkli gecti. Bir derste soyle dediydi: Okuldaki tanidiginiz insanlarla sadece sinemalari veya baska seyleri konusmayin, arada sirada bilim de konusun. Cevrenizde cok akilli insanlar oldugunu kesfedeceksiniz. Kendi ogrencilerini daha onore edici bir soz soylemezdi herhalde. O gun bugundur boyle muhabbetler bana hep bu sozu hatirlatiyor, gulumsuyorum.

4 yorum:

koray dedi ki...

en cok da bilim konusurken kaptirip koyverdigini farketme ani guzeldir :) bi yerde oturup bir yandan bir seyler icip, bir yandan hararetle bilim konusurken baska bir icki getirmesini istemek icin gozlerin masadaki muhabbetten ayrilip garson ararken birden farkedersin masada herkes cosmus, beynini dokmus masaya ve hep beraber eseliyorsun. hastasiyim :)

danismanini neredeyse her gun goren ve gormekle de kalmayip surekli tartisan sansli insanlar taniyorum. danismanini ayda yilda bir goren ve yilda tas catlasa 2-3 kere ustunkoru tartisan sanssiz insanlar da taniyorum: ortak noktalari ikisinin de yaptiklari ise baslarlarken bitecegi gunu hayal etmeleriydi. ikincisi hala hayal ediyor :)

Adsız dedi ki...

iade-i ziyaret yapayim demistim, bu bilim yazina yorum yapmadan gidemedim.

benim de Sili'den bir hocam vardi, onunla sohbetlerimizi, kahvecide oturup calismalarimizi cok ozledim. Adami mi ozledim yoksa tartistigimiz konulari mi, bilemiyorum ama galiba o adamla tartismayi, konusmayi.

wizkid dedi ki...

e=mc2 den baslayalim istersen.. :p

YesilErik dedi ki...

@Koray, danismanla s1k toplasabilmek bir nimet gercekten de. Cok daha hizli ilerliyor her sey. Obur turlu, hayalle gercek birbirine girebiliyor. Ben kimim, burasi neresi, hayatin anlami gibi dusuncelere boguluyor insan :)

@Fethiye, iyi yaptin, ho$geldin! Ne guzelmis oyle kahvecide oturup tartismalar hocanla. Pek "cool"mus senin hocan :)

@Wiz, sen basladin gibi gorunuyor :P