Salı, Aralık 04, 2007

Biraz da kendimden bahsedeyim…

Memleketin gidisati belli ne de olsa :)

Buralara kis geldi, disarisi su an 0 derece civarinda. Erik’in Italya’dan misafirleri var, onlari yemege cikaracagiz bu aksam. Bir baska Italyan/Amerikan ciftle birlikte. Onlar kendi aralarinda italyanca konusurken biz de bon bon bakariz artik.

Gecen Cuma annem geldi Turkiye’den. Genel olarak anneme buraya getirecegi yiyecekler konusunda epey kati bir yaklasim sergileyen ben, bu sefer kendisine Karadeniz pidesi ismarlayarak bir ilke imza attim. Peynirlisinden tabii. Firinda isitip bir guzel yedik, uzerinde eritilmis tereyag ile. Tabii ki tazesi gibi olamaz, ama hic yoktan iyiydi.

Iki hafta sonra bizim Eskisehir’e biraderi mezun etmeye gidecegiz. Biz Erik’le ucacagiz, annemle birader arabayla gelecekler. Dun isi gucu biraktim, internetten otel ayarladim. Insanin yasadigi yerde kalacak iyi bir otel bilmemesi durumlari oldu biraz. En cok karsilastigim durumlardan birisi burada:

-Sen Istanbul’luydun, degil mi?

-Evet.

-Nerde kalsak Istanbul’da?

-Valla bilmiyorum ki, hic otelde kalmak zorunda kalmadim orada :PPP Duydugum kadariyla Sultanahmet civarlarinda guzel yerler varmis. Mismismis….

Cok mesgul bir sonbahari geride biraktik aslinda. Simdi simdi biraz duruldu ortalik. Halk oyunlari ekibinin gosterileri, iftar/bayram etkinlikleri ve sinema festivali. Evet, sehrimizdeki ilk Turk Filmleri Festivali’ni gerceklestirdik. Hem de sehrin artzi-fartzi filmler gosteren unlu Art Center’inda. Bu isin fakir babasi Erik oldu aslinda, ben de baglantilari kurdum. Sanat merkezinin kurator’i cok kafa ve tatli bir adam cikti, organizasyonun cogunu onlar hallettiler. Yirmi gun boyunca toplam alti adet film gosterimi oldu; hepsi 2006’nin populer filmleri. Ilgi de fena degildi dogrusu. Bir suru tesekkur aldim bu is icin. Insallah seneye de yapacagiz, kurator simdiden hevesli gorunuyor. Hakkinda durmadan Ermeni olaylari, Kurtler vs ile ilgili haberler cikan Turkiye icin taze bir soluk gibi oldu bu etkinlik sehirde.

Baska ne yazayim? Iki hafta icinde bir rapor ve bir makalenin taslagini bitirmem lazim. Arti, rapora koyulacak maddelerin sentezi hala devam edip ben strese sokmakta… Isler gucler de bu boyutta.

Yurttan sesler korosunu dinlediniz…

2 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Bu benim telefon ilk bağlabdığında numarayı sorduklarında hiç aramadım ki nereden bileyim dememe benziyor :) İyi yolculuklar...

ibeking dedi ki...

bu sefer görüşmeyi başarabilecek miyiz??????