Pazartesi, Eylül 25, 2006

Haftasonu

Haftasonu bir arkadasimin sehir disindaki dugunune katildik. Gunduz kilisede dini nikah aksam da dugun vardi. Bu benim katildigim dorduncu hiristiyan dini nikahiydi. Ve ilk katolik. "Hastalikta ve saglikta, iyi gunde kotu gunde" kismi ve yuzuk takma 5 dk kadar surmesine ragmen butun toren 1 saate yakin surdu. Diger hiristiyan nikahlarindan da uzundu. Pek interaktif bir torenmis, her 5 dakikada bir "let's pray" denilip ayaga kalkmaya davet edildigi icin haciyatmaz gibi kalktik kalktik oturduk... Arada ilahiler soylendi ve incilden kadin ve erkegin birlesmesiyle ilgili pasajlar okundu. Cift bol bol kutsandi ve iyi dileklerde bulunuldu. Rahibin kendi okudugu bolumlerde birkac kere de cifte uremeleri tavsiye edildi. Aksamki dugunde de davetli iki-uc rahibe pisti doldurdular, bol bol dansettiler. Aklima WhoopiGoldberg'in Sister Act filmi geldi, gulmekten alikoyamadim kendimi... Gelinle damat tatliydilar. Dugunde gelinin ablasi, nedime, cifte kadeh kaldirtip, sonunda evlendiniz gibilerinden bir konusma yapti. Uzun sureli bir iliskinin ardindan evlendikleri icin oyle dedi herhalde diye dusunduk biz ama, bilemiyoruz artik :) Bir de herkes bardaklarinin kenarina cin cin vurdugu zaman gelinle damadin ayaga kalkip opusmesi adetmis, ondan yaptilar. Biz sadece bir kere rastgeldik cunku erken kalktik.

5 yorum:

Donna Quijote dedi ki...

:))
alman arkadaslarim sagolsun, bu bardaklari cin cin cinlatip gelin ve damadin öpüsmesi hikayesini bizim dügünde de zorla uygulattilar. gece ilerledikce abardi tabi durum, alkolle dogru orantili olarak, cinlamalari sayamadik yani. :)

ama dügünden sonra anneannemin yorumuna bayildim ben asil. "bu alman arkadaslarin da pek görgüsüzmüs, zavalli garsonlar dört dönüyordu zaten, ne o öyle ikide bir bardaklara cin cin vurarak cagirmalar, sanki yeterince icmediler!" dedi kizarak üstelik.

canim benim, cinlayinca bardaklar bize degil, cinlatanlara bakmis. :)

bu arada midye dolma krizindeyim yesilerik'cim. siz geldiniz aklima, baktim tarife sabah. mavi de yok, kendi kendime yapip yiyecegim artik, baska yolu yok! :)

YesilErik dedi ki...

Duygucum yok, taki toreni yapmiyorlar. Ama upuzuuun bir tebrik kuyrugu vardi.

Donnacim, e harika bir dugun olmus o zaman sizinkisi :) Anneannene de cok guldum, cok tatli, tam annenanne :) Midye dolmaya gelince... Kriz bir geldi mi tam geliyor degil mi? Demek Koeln'de midye dolma yapan yer yok. Nedense ben de olmaliydi gibi bir beklenti icerisindeymisim. Cunku bu Almanya'da da hersey var diye dusunmustum oradayken. Amerika'yla karsilastirmistim tabii.. Yaparsan ve takildigin bir nokta olursa sormaktan cekinme olur mu..

fethiye dedi ki...

Galiba burada ilk gittigim dugun bir Rum Orthodox kilisesindeydi ve aynen otur kalk, anlama denileni ve yine otur kalk yasamistik bayagi uzun bir sure. Sonra da Turk muzikleri de dahil olmak uzere, bizimkilere benzer (takilarsiz) bir dugun yasamistik.

YesilErik dedi ki...

Fethiyecim, yuzyillar boyunca ayni topraklarda yasamisiz. Pek cok sey gibi demek dugunler de benziyor birbirine...

Ozde dedi ki...

Benim esim de katolik ve biz toplam uc kez resmi nikah, iki dini nikah ve uc kez dugunu (her ulkede ayri ayri Turkiye-Italya-Amerika) yapilmis bir cift olamktayiz cin cinleri ve diger fasa-fisoyu sen hesab et :)

Ama degdi dogrusu. Hala firsat bulup da takmadigim bir suru mucevheratim var :))