Pazartesi, Ağustos 07, 2006

Hani boyle kelek bir durum olur. En yakin bildigin kisilerden biri bir harekette bulunur. Ne soyleyecegini bilemezsin. Sonra karsilikli bir seyler soylenir, sozde duzelmistir ara, ama sonra zaman gecer ve o soylenenler sanki sabun kopugu gibi akar gider. Yapilan hareketler animsanir gene. Sonra ne soylemistik, neyi duzeltmistik aslinda biz diye sorar insan kendine. Hele de karsi taraf o seylerin tamamen duzeldigi gibi hareket ediyorsa, cikmaz bir sokakta bulur insan kendini. Sanki o arkadasinin evine gitmek uzere yola cikmis ama sonra bu karanlik sokak arasinda sikisip kalmissindir. Telefon edip aslinda ben sana geliyordum da demek istemez insan. Oylece cevresine bakinir, yerdeki bir iki kirik siseye, penceredeki Vita tenekesinden yapilmis saksiya gozu takilir. Caddeden gelen korna seslerinin ugultusu doldurur kulaklarini. Ayni anda gozlerindeki yaslar yanaklarindan asagi suzulur, ama hincla, elinin tersiyle siler o gozyaslarini. Son bir care derin bir nefes alip gokyuzune bakar, sonra da ayakkabilarina kayar bakislari... Kok salmislardir sanki yere topuklar, kipirdamak istemezler oradan. Hala ayakkabilarima bakiyorum…

4 yorum:

pinomino dedi ki...

bu gibi durumlarda "mutsuzum uleyyyn" diyerek (bknz. pinomino.blogspot.com:) kabuğuna çekilirsin sonra aradan 10 saat geçmez ve sen uff..sanki değer mi başkaları için kendini harap etmeye diyerek kaldığın yerden yalnız bir şekilde devam edersin yeşilim eriğim:))

YesilErik dedi ki...

Sagol Potansiyelariza.

Pinocum, 'yeter uleyyyn' diyerek ve yalniz bi sekilde devam ediyorsun bir noktadan sonra, haklisin.

Duygu, aynen oyle. Olayin ustunden aylar gecti ama dun bir fiskirma yasadim ben de.

me dedi ki...

yeşilim erikim ,ben şunu öğrendim:senin canın acıtılınca hemen unutulur,içinde 'özür' kelimei geçmeyen özürler ve amalarla olay kapatılır,senin de bunca zaman hatırına olayı acilen kapatman gerekir.Karşı tarafın canı acırsa ,ne geçmişteki güzel günler hatırlanır,ne
özür kabul edilir ,ne de ama lı cümleler dinlenir,kıçına en okkalısından yersin tekmeyi.
Çok yajınınsa bu kişi ,tekmeyi tam koymaz,koyacağını hissettirir bir güzel ,belki de ona karşı yaptığın ilk ve tek hatadıer bu,ama her daim başına kakılır.
Keşke bencillik,vurdumduymazlık,bananecilik sonradan öğrenilebilen şeyler olsa...

YesilErik dedi ki...

Cok yakin bir arkadasimla aramda gecti boyle bir olay Poncikcim. Dedigin turden davranislar aile ici meseleler ve yaklasimlara daha yakin geldi bana. Ozellikle mutlakci bir yaklasimda olanlar, atsan atilmaz, satsan satilmaz cinsten. Neyse ki benim durumum o kadar ciddi degil, gorusmem gider yani en kotu ihtimal. Ama uzuyor iste, n'aparsin. Operim.