Pazartesi, Temmuz 18, 2005

Haftasonu maceralari

Cuma gunu ne yaptim? Heh, is yaptim, sonra aksamustu grup toplantisi vardi. 15 kisi daracik ve havasiz bir odaya tikistirilarak Cinli kizin getirdigi cekik mamulu biskuvi ve krakerlerle beslenerek bayik bir toplanti yaptik. Ben gene benim alanimin fazla disindaki konularda konusuldugu icin feci baydim. Toplantinin sonlarina dogru nefes almak iyice guclesmisken bizim hoca bundan sonra grup toplantilarini bu odada yapalim mi diye muthis yerinde bir teklifte bulundu. Sicaktan, nemden ve fazla fiziksel samimiyetten bunalmis bizler kocaman bir nooooooooooo diye cevap verdik kendisine. Ne gerzek bir adam, o kadar olur yani.

Sonra aksam WeddingCrashers diye cok komik bi filme gittik. Tavsiye ederim. Boyle sabun kopugu cinsinden ama ideal bir cuma aksami kafa bosaltma filmi idi.

Cumartesi sabahi sehrimizdeki etkinlikleri biraz takip edelim dedik. Sabah 10’da FarmersMarketimize damladik. Pek ufak bir pazarcikti, ama cok sirindi. Mahallenin ortasindan gecen genis caddenin iki yanina kurulmus. Bir asagi bir yukari yuruyerek 20 dk icinde bitirdik pazari. Sonra arkadaslarimiz geldiler, birlikte para cektik biraz alisveris yapmak icin. Sonra pazara geri donduk, biz patlican ve dolmalik biber aldik. Patlicanlar ayni bizim turkiyedeki ince ve uzun patlicanlardandi, o yuzden atladik ustune resmen. Sonra ben bahceye koymak icin saksida tarragon ve marjoram aldim. Tarragonu omlete koyacagimdir. Marjorami da meraktan aldim, neye koyacagim bilemiyorum. Kekige benziyor kokusu, cok hos. Aycicegi de almak istedim, cok guzel gorunuyorlardi ama ufacik bukete 6 dolar istiyorlardi, pahali geldi bana. Ya da ben cimrilestim, bilmiyorum. Sicaktan bayildigimiza karar verip cadde uzerindeki fransiz pastanemsi yemek yerine girdik. Ben ispanakli ki$ yedim, cok guzeldi. Oradan Erikle okula donduk, aksama kadar calistik bal arilari gibi.

Benim ex’i aradim, odada evlenmeyi beklerlerkene. Cok kisa konustum, tebrik ettim ve kapattim. Sonra da Erikin babasinin cebini arayip Ankaradaki dugunumuze canli baglandik. Kuzenle bi 30 sn kadar konferans seklinde konustuk, iyi dileklerde bulunduk. Arkadan bangir bangir muzik sesi geliyordu. Babamizla cok konusamadan kapadik.

Dun de biraz alisveris yaptim. Kendime sokak terligi aldim, hayatimda ilk kez. Burnu acik ayakkabi/terlik giymeyi hic sevmem ama daha sihhi olduguna karar verip kendimi zorlayaraktan da olsa bi tane begendim. Bakalim. Aslinda su flip ve de flop cinsi terliklerden begensem isim cok kolay olacakti da. Dunyanin en rahatsiz seyi o parmak arasi terlikler. Herkesin de ayaginda valla, benim cozemedigim bir sebepten oturu. Neyse.

Sonra kuzenimi aradim, ameliyati iyi gecmis ama simdi de sonuclari bekliyorlar. Cok zor bu bekleyis asamasi da. Insallah iyi gelecek dedim.

Eve geldim. Aksamustu patlicanlarimizdan karniyarik yaptik. Yanina da pilav. Onu yedik, pek guzel olmustu. Patlicanlar cok lezzetliydi. Haftaya tekrar gitmeye karar verdik pazarcigimiza.

Yemekten sonra benim boyun ve sirt agrim arttigi icin koltuga sooooyle bi uzanayim dedim. Tabii sizmisim. Bi tavukluk geldi bana zaten bu aralar, nedir anlamadim. Ama ona ragmen sabah gene garfield gibi yataga yapistim. Bi de disci tandevum vardi, onu da kacirdim. Dislerimi fircalarken aklima geldi, cagrisim super. Neyse sonra bir saat gecikmeli olarak gittim. Agzimin olcusunu aldilar. Para kicima battigi icin bu aralar dislerime bi camasir suyu treatmenti lazim diye dusundum de. Bu sabah kahvesi yuzunden cok sarardi dislerim son bir iki yildir. Iki hafta sonra dislerim bir iki ton beyazlamis olacakmis. Gorecegizzz, they better. Gene cok konustum, gidip bi seyler yiyeyim, karnim da gurul gurul guruldamakta netekim…

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Aman pek senlikliymis haftasonu! Parmak arasi terlige ben de cok karsiydim, yillarca giymedim hatta. Sonra bir tatilde zorunda kalinca bir giydim, pir giydim. Ilk bikac gun parmaklarinin arasi aciyor, sonra oyle alisiyorsun ki, baska bisi istemiyorsun.

Ha bi de tarhunu ben butun tavuklu, mantarli yemeklere, bazi salatalara ve kremali makarna soslarina cok yakistiriyorum, bir de kiymali makarna sosuna.

YesilErik dedi ki...

Hmm, ben de mecbur kalmadikca deneyemecegim korkarim bu parmak arasi terlikleri. Ve evet, erkeklerde bence de cok kotu duruyor. Buradaki universite gencligi de bir merak bir merak, o kadar olur yani. Bi de beyaz spor corapla giyiyorlar bazen, tam senlik oluyor var ya.